Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Witam. Prosze wszystkich o pomoc, bo juz bylam u 3 okulistow... zaznaczam dwoch prywatnie i nic z tego... Jakies 3 tyg temu bylam chora- mialam goraczke, gatrdlo mnie bolalo i zaatakowalo mi oczy... powieki spuchly, bardzo... mialam ropoe, jak sie budzilam to mialam cale spuchniete oczy i sklejoine... bylam u okulistki- dala mi gentamecyne i jakas masc i po paru dniach przeszlo... Za jakies 10 dni - mam jakis dziwny problem- widze dobrze, czasem troche niewyraznie, ale to bardzo rzadko... Boli mnie oko... raczej powieka... Mam od paru dni(chyba juz od 8) opuchniete troche powieki... wczesniej byly bardziej, jak patrze w dol to mnie nie boli, bol zaczyna sie wtedy jak patrze prosto lub do gory- zaznaczam taki dziwny bol, jakby mnie cos cislo w powiece( nad workiem spojowkowym)... oko mi raczej nie lzawi.ale mowie ten bol jest najgorszy, a zwlaszcza juz ktorys dzien te spuchniete powieki... mam teraz sesje i sie nie moge uczyc, bo tak mnie bola... Bylam jeszcze u dwoch okulistek: jedna stwierdszila ze to moze byc alergia, ale ja wykluczam, bo mowie jak mnie piecze to bardzoo rzadko, troche mam czerwone worki spojowkowe, ale to tylko czasem, nie mam kataru, itp...albo ze mam za malo nawilzona rogowke... bralam juz Hyabak, floxal, gentamecyne, ale nic nie pomaga... prosze o pomoc co by to moglo byc i jak to wyleczyc , bo naprawde to jest uciazliwe i sie nie moge przez to uczyc... prosze o pomoc- pozdrawiam