Prosił bym o interpretację wyników HOLTER
ZABURZENIA:
QRS 102132
HR 65
Minimalny HR 42(04:27 2010-07-31)
Maksymalny HR 139(09:05 2010-07-31)
Minimalny RR 242 ms (10:31:27) 2010-07-030)
--------Maksymalny RR 1828 ms (06:41:16 2010-07-31) TO ZOSTLAO SKRESLONE PRZEZ DOKTORA-------
Bradykardia 43
Opnienie -
Pauza -
ZMIENNOSC RYTMU SERCA:
SDNN 242 ms
SDANN index 206 ms
SDNN index 118 ms
rMSSD 95 ms
pNN50 32.5%
QT:
SDQT(NN) 44 ms
SVQT(NN)12%
QTmod 325 ms
PODSUMOWANIE:
Rytm zatokowy,
okresowo niemiarowosc zatokowa,
Poza tym bez zaburzen rytmu i przewodnictwa.
Zal T naszerokiej podstawie w ciagu zalego zapisu
Do tego dodam, że czasami mam jakby lekkie zawroty głowy pod wieczór, które czasami trwają 30 minut a czasami do 4-5h. Zaczynają się tak 17-18 a kończą nawet 22.
Ostatnio miałem dziwną sytuację, a mianowicie leżałem sobie na ziemi z głową podpartą na wysokiej poduszce i oglądałem telewizję z bratem i tatą. Nagle poczułem jakby coś miało się zaraz wydarzyć lecz nie wiem co. Z niewiadomych przyczyn przyłożyłem sobie rękę do serca(to chyba już u mnie nerwowe ponieważ w sytuacjach dziwnych zawsze przykłądam rękę do serca XD) wtedy ogarną mnie lęk i serce jakby stanęło na 3-4 sekundy ponieważ nie czułem żadnego bicia pod ręką i nagle jak sie podniosłem to aż ojciec się wystraszył, w tym czasie jakby napływ krwi do mózgu tak mi sie ciepło zrobiło i zaczęła się tachycardia trwająca 5-10 sekund max po czym minęło lecz byłem bardzo roztrzęsiony lecz humor miałem ponieważ śmiałem się z tego zdarzenia. Nie mogłem opanować drzenia rąk jak i nór siedząc i się śmiejąc z bratem.
U lekarza jak byłem stwierdził nadciśnienie tętnicze lecz nie wydaje mi się ponieważ na prawej ręce miałem dobre ciśnienie a na lewej miałem 10 więcej może ktoś z was wie co może być taką przyczyna różnicy ciśnień.
Od czasu do czasu pobolewa mnie głowa z tyłu po lewej stronie a czasami po prawej i nad gałkami ocznymi co trwa czasami 5h a czasami jak ułożę się z tylną częśćią szyji opartą o np poręcz kanapy to od razu mija, ale jak nagle wstane to ból nagle wraca i gwałtowne ruchy go wzmagają. Dzieje się to nie codziennie.
Te bule zaczęły się jak pierwszy raz jakieś 2 miesiące temu miałem w ciągu 30 minut 2 napady tachycardii, które trwały jakieś 5-10 sekund po czym postanowiłem pójść do lekarza i zacząłem wtedy czytać różne artykuły ponieważ lekarze nie mówią nic.
Lekarz przepisał ki lek beto zk 25, którego początki brania były tragiczne ponieważ miałem nogi jak z waty i jakby stan pzred omdleniem, tydzień brania leku i minęło lecz zaczęły się właśnie bule głowy tylnej części i nad gałkami ocznymi a bardziej prawą podczas skrajnych jej ruchów.
Pojawił się teżdziwny kaszel , który trwa do dziś i piszczenie w uszach , a w prrawym uchu czuje jak bym miał kule bilardową. Byłem u laryngologa i przepisał ki jakieś leki do psikania do nosa i coś na alergię po czym chyba przechodzi ponieważ kaszel ustępuje lecz kulke w uchu czujmę dalej i piski ale mniejsze niż poprzednio.
Mam jeszce takie pytanie czy to bie mogła by byc nerwica ponieważ mnie serce nie boli ataki miałem tylko 3 w ciągu 2 kmiesięcy, a właśnie pzred dwoma miesiącami miałem dni pełne pracy i nerwowe b ardzo ponieważ miałem remont w domu przy czym nagle rzuciłem siłownię, na którą chodziłem regularnie5 razy w tygodniu i tak samo skończył mi się staż w tym samym czasie, a po noszeniu mebli i skręcaniu ich przez 3 dni byłem strasznie wyczerpany.
I ostatnia sprawa czy czytanie tych artykułów i szukanie własnej choroby w necie morze się przyczynić doobjawów. Czyli jak przeczytałem o chorobach płuc ponieważ ten kaszel nie ustepywał to myślałem, że coś o tym poczytam i niektóre onjawy mi się ukazywały ale od tego czytania chyba ponieważ prawie że co dwa dni miałem inne objawy innych chorów płuc, żołądka, a nawet mięśni.