Byłem jeszcze u urologa i przepisał mi Biosteron(1 tabletka), Vitaminum E(1 tabletka), Vitaminum B(1 tabletka) i Zincas Forte(1 tabletka). Mam to brać przez 3 miesiące, chociaż Biosteronu pzrepisał mi tylko jedno opakowanie, które starczy na miesiąc. Skuteczny jest ten Biosteron?
Ile mg tego Biosteronu? To jest prohormon DHEA, na którego skuteczność trzeba czasem czekać, ale powinien zadziałać. Pomaga badajże przy przemianie cholesterolu w testosteron.
Minął już miesiąc i 10 dni od zażywania bromergonu, biosteronu, euthyroxu i witamin i nie widze żadnej poprawy libido, czy mam się zacząć niepokoić. Tarczyca chyba się tylko uspokoiła bo nie czuję już tak szybkiego tętna jak wcześniej. Ogólnie zacząłem od kliku dni brać 1 tabletkę dziennie bromergonu bo zalecana połówka to wydaje mi się, że to o wiele za mała dawka na mój problem.
Dzisiaj byłem na kontroli u pani endokrynolog po wcześniejszym zrobieniu badań: TSH 3,070 ulU/ml [0,27-4,2] wcześniej: 3,100 ulU/ml FT4 19,0 pmol/l [12-22] wcześniej: 22,1 pmol/l PRL 74,2 ulU/ml [86-324] wcześniej: 24,29 ng/ml (jaki jest przelicznik z normy ulU/ml na ng/ml?) Doktor zwiększyła mi dawkę euthyroxu z 0,5 na tabletkę, a bromergon kazała brać co 2 dzień 0,5 tabletki. Poza tym przepisała mi tabletkę viagry, żebym spróbował jak bedzie potrzebna(połówkę). Poza tym powiedziała, że mogę spróbować preparatów w rodzaju Per-men. Co do biosteronu powiedziała, że mogę go nie brać jak nie ma żadnego efektu bo hormony mam w porządku. Co do zaburzeń ED sytuacja się nie zmieniła i nadal prezentuje się tak samo, a więc brak libido, porannych erekcji i erekcji w ciągu dnia. Vko masz jakiś pomysł w tym temacie?
Ja sam chodzę do androloga, gdyż mam niewydolność podwzgórza i mam LH poniżej normy, a testosteron i testosteron wolny niskie. Oprócz leków co biorę, po konsultacji zamówiłem Myotest, ale dla Ciebie może lepszy Permen czy Erekton. Wszystko konsultuj z lekarzem. Co do badań to rób w jednym miejscu.
A jaki poziom lh jest dla faceta idealny, bo ja jak badałem kilka miesięcy temu to miałem 2,0 mIU/ml(norma 1,7-8,6)? A przyczyną mogą być naczynka w p-enisie uszkodzone w już w tak młodym wieku? Hormony lekarz mowił, że mam w porządku poza odrobinę powiększoną tarczycą, co nie powinno mieć wpływu na zaburzenia e-rekcji. Nie badałem estradiolu, fsh i progesteronu, ale lekarz mi nie kazał więc chyba nie tu przyczyna tkwi. Nie mam pojęcia co się dzieje i się poważnie martwię. E-rekcja tylko się pojawia podczas m-asturbacji i to na chwilę tak jakby krew nie chciała dopływać. Dwóch lekarzy nie znalazło przyczyny i nie wiem co robić. Od pięciu dni biore P ermen, ale na razie nie czuję efektu, chociaż ten środek tak szybko nie działa. Ale jeżeli hormony mam niby spoko to ten permen tez nie powinien przecież działać?