Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Mam takie objawy jak mletotok tłusta cera tłuste wypadające łamiące sie włosy.Czy przy wyniku godz po tabletce 3116 norma do 530 trzeba brać koniecznie leki został mi przepisany lek o nazwie BROMOCORN ale po tym leku żle sie sie czuje, więc mam pytanie czy jak nie będe brała leków na obniżenie prolaktyny to czy ona wzrośnie???? Dziękuje za odpowieć. Pozdrawiam
HeJ! Skoro masz podwyższoną prolaktynę to powinnaś brac lek który został Ci przepisany jeśli nie chcesz w przyszłości mieć problemów np.z zajściem w ciążę.Ja też mam podwyższoną jednak ja mam zapisany lek o nazwie parlodel to jest lek zagraniczny ale taki jak Twoj tylko,że o wiele droższy,ale podobno po nim nie ma się aż tak uporczywych dolegliwość zwiazanych ze złym samopoczuciem (dzis dopiero wezme 1 tabletke)...zobaczymy.Mozesz skontaktowac sie ze swoim lekarzem w tej sprawie