zgadza się trzeba obserwować i reagowac jak coś się dzieje,,,, bo starsze osoby często maja też cos takiego że nie chcą zawracać głowy,,, bo jak nic nie boli to nie trzeba,,a po co ,,,,,,,
Koleżanka kiedyś poprosiłą babcie, by ta poszła z nią do lekarza, bo się bardzo boi i zwieje pewnie. Żadna babcia nie odmói:) Tylko zdziwiona była ponoć troszkę, gdy jak weszły razem do gabinetu, lekarsz od razu zabrał się do badabie babci:)
no świetny sposób i patent na przekonanie do wizyty u lekarza,,,, bo często osoby wiedząc że mają problem boją się iść żeby przypadkiem jakiejś choroby lekarz nie zauważył,,, taki irracjonalny strach,, a tu nie ma żartów z pamięcią ,,i myślę wlaśnie tu pomagają kampanie spoleczne takie jak " rozwiązanie na zapominanie" , gdzie głośno mówi się o tym o czym,,, chcemy zapomnieć,,,,
tak u nas to normalne,,,jak w przysłowiu dobrze wszystkim znanym,, a potem lament ,,,, i oczekiwanie cudu,,,, myślę sobie że jeśli choć do nawet niewielkiego grona dotrze przeslanie kampani to już super,, a mam nadzieję że jednak do szerokiego grona...