Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
witam mam taki problem 16kwietnia urodzilam corcie .po porodzie mam ciagla swedziawke warg sromowych kupilam wagical ale nie badzo pomaga przez dluzszy czas stosowalam clotrimazolum ale tez nic to nie dalo poza tym gdy wkladam palec wciskajac globulke czuje jak by obnizona macice jest tak dziwnie nisko czy to mozliwe zeby macica przez te prawie 4 miesiace nie obkurczyla sie prawidlowo?do lekarza umowilam sie za misiac wczesniej nie ma szans a gdzie indziej nie pojde.prosze o rade.
nie mam pojecia do tej pory nie musialam uzywac globulek nie bylo zadnych problemow teraz swedza mnie bardzo wargi sromowe wiec je kupilam nie mam juz pojecia czym to zlagodzic to piecze czasem jak ogniem i dlatego to wyczulam i pytam bo wogole sie na tym nie znamm
Musisz w końcu zgłosić się do lekarza a do tej pory radzić sobie jakoś...Nie da się wczesniej iść do gina? Kobieta wkładając palce do pochwy może wyczuć nie macicę tylko jej szyjkę. Ta z kolei w fazie niepłodnej ( przed okresem i po) potrafi opuścić się tak nisko, że kobieta czuje ją bez prblemu a czasem nawet mysli, ze stanowi ona jakiś poblem czy barierę.
wczesniej nie da rade moj gin nie przyjmuje prywatnie i ma mnostwo pacjetow a inni to takie matolki co sie nic nie znaja dlatego jezdze dalej 50 km od swojego miasta
a moze poradzi mi pani coc na te swedzace wargi sromowe co moge dostac bez recepty takiego co zlagodzi swedzenie bo juz vagical i clotrimazolum CICATRIDINA hydrocortizonum masc witaaminowa i nic nie pomaga :( prosze o pomoc
Skoro swędzi to może być to infekcja grzybicza. Poszukaj w necie jak dziewczyny radzą z nią sobie nim pojdą do gina. Gin najlepszy no ale jakoś do wizyty musisz sobie dopomóc. Zadnych leków itp Ci nie doradze bo nigdy przez nic takiego nie przechodziłam.... No a na świad jednak najlepszy clotrimazolum...
gdzies na forum dziewczyny napisaly o takiej masci vratizolin kupilam to w postaci kremu ale w ulotce pisza zeby nie stosowac na narzady plciowe i sama juz nie wiem uzyc czy nie co pani mysli
Nic nie myslę bo nie wiem co to jest....:) To jak dziewczyny stosują to na narządy płciowe skoro pisze, ze nie wolno? Może smarują nim nie same wargi sromowe tylko skórę w okół pochwy.... A zresztą po co Ci maść na opryszkę?
ja bym poszła nawet do innego ginekologa zamiast sie zamartwiać. Co do świądu to znam to, stosowałam przeróżne maście i nic nie pomagało, trzeba przy tym leczyć także partnera wiec warto poprosić ginekologa o tabletki lub krem dla niego. Vratizolin to taki cudowny krem co nic nie daje nawet na opryszczke na ustach, pierwsze słysze zeby stosować go dzieś indziej! najbardziej byłam zadowolona z clotrimazolum (masc+globulki ale dolegliwości nie zanikły całkowicie) dobry tez jest Triderm-maść.
a co wy na to poszlam ostatnio do gina z bolacym na maxa pecherzem a ona do mnie ze ona nie od tego jest i odeslala mnie do rodzinnego to z tym co mam teraz tez mnie tam odesle dlatego czekam na wizyte u swojego gina w siedlcach