Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Nie gram już 1 miesiac , ale kolano nadal trzeszczy :[ , gdy bede bral tabletki trzeszczenie przejdzie?? Powiedz mi prosze jeszcze raz jak nazywaja sie te tabletki :-) i mam jeszcze pytanie ,branie tych tabletek moze miec skutki uboczne?? P.S jeszcze raz bardzo Ci dziękuje
No niestety,to ja już tutaj nie bardzo mam jak pomóc,bo faktycznie ta w/w rehabilitacja jest wskazana. może warto poszukać jakiegoś innego gabinetu gdzie to robią.
Nie mają skutków ubocznych. Trzeszczenie powinno przejść,ale oczywiście nie od razu,tylko po około 1-2miesiacu jest poprawa. Te tabletki to ARTHROBLOCK forte. Proponuję brać leki i jeszcze poczekać 3tyg i potem zacząć treningi,ale oczywiście na początek oszczędzające kolano.
Leki czyli te tabletki tak?? Mogę brać te tabletki i smarować maścią ?? czy wystarczą tabletki ??Czyli na runde wiosenna moge już grać ?? :):):):):):):):):):):):):) <jupi> :) (rozpoczyna się chyba w marcu). Po nowym roku już bedę mogl spokojnie grac tak ?? i co robic aby sie takie cos nie powtorzylo?
Tabletki brać, maścią też można smarować-nie zaszkodzi. Od stycznia spokojnie mozna zacząć trenować i myślę,że można zagrać w wiosennej rundzie,ale proszę być pod opieką lekarza sportowego. Cały czas trzeba wzmacniać m.czworogłowy i dwugłowy.
Samemu robić jakieś ćwiczenia na te mięśnie , mozesz podpowiedziec mi jakie ? ?Niedlugo mam turniej w siatke koniec listopada poczatek grudnia , mam sobie odpuscic ??
Mam jeszcze pytanie , czy po braniu tych tabletek przejdzie mi to trzeczenie juz na zawsze ?? czy moge miec w przyszlosci problemy z tym kolanem ?? Jak sie nazywa to co ja mam z tym kolanem ?? a i jeszcze :) co sądzisz o tabletkach STRUCTUM ??
czy przy przyparciu bocznym rzepki gdy proces nie jest rehabilitowany pojawia sie ostry bol? czy moze ten bol byc skutkiem uszkodzenia lekotki? czy warto zaaplikowac sobie zastrzyki odzywcze czy wystarczy rehabilitacja i flexit?
Też mam straszny problem z kolanem gdy ugnę nogę i zaczynam ja prostować strasznie mi strzela w kolanie i odczuwam silny ból boje się iść do lekarza bo pewnie mi to wpiszą w kartotekę nie wiem co mam robić są na to jakieś maści albo ćwiczenia rehabilitacyjne????