Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Co da jedzenie tych galaretek? mysle nad wybraniem sie do lekarza roberta swierczewskiego w warszawie ale za wizyte chca 200 zl i tak nie bardzo chce marnowac tych pieniedzy i zastanawiam sie czy wizyta u tego lekarza mi jakos pomoze czy on cos da rade stwierdzic skoro badania nie wykazaly za duzo? czy macie kogos godnego polecenia i dobrych pieniadzach? nie chodzi mi o "specjalistow" typumowiacych samo przejdzie.... ps dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi
Pomozcie Mi !! . Mam problem z kolanem , a dokładniej -kolano mi trzeszczy ale nie boli . Jest to kolano lewe . Byłem u ortopedy i on stwierdzil iż to jest przemęczenie kolana(uprawiam piłkę nożną) przepisał mi maść METINDOL kazal smarowac i zabronil grac przez miesiąc .:(:(:(:(:( Jestem osobą aktywną i nie lubię siedzieć w miejscu , chcialbym juz grac . Jest juz 2 tygodnie jak smaruje kolano a kolano nadal trzeszczy ale nie boli . Co to może być ?!? Pomożcie :(:(
Proponuje leki odrzywiające chrząstke stawowa,bo to jest jej prawdopodobnie degradacja. W razie pytań zapraszam. Post przeredagowano,nie wolno umieszczać reklam innych stron.
A mam jeszcze pytanie , czym to może być spowodowane ?? Gram tyle czasu i mi sie nic nie działo z kolanem a teraz trzeszczy :(:( po smarowaniu tą mascią powyzej co podalas pomozemi to i przestanie trzeszczec?? :(:(:(:(
No własnie od sportu. Przeciązenia mogą powodować mikro urazy,a mikro urazy mogą powodować zmiany w chrząstkach stawowych. To nie jest maść tylko tabletki. Wspomogą odrzywianie chrząstki stawowej i polepszą poślizg w stawach.
Uważasz że po braniu tych tabletek mi przejdzie :):)?? A po jakim czasie bedą widoczne rezultaty , tak mniej wiecej ?? chciałbym żeby przeszlo jak najszybciej :(:( a bede mogl uprawiac nadal piłkę nożną czy mogę zapomnieć juz o tym ?? :(:(:(:(
Lekarz mi stwierdzil: zespol wzmozonego bocznego przyparcia rzepki . chrondropatia w sru. co to znaczy ? oprocz tego mam stwierdzone " przewlekla niestabilnosc pourazowa stawu skokowego prawego z uszkodzeniem atfl
Lekarz zalecil kinezyterapie cwicznienia sensomotoryczne, swiczenia stabilizujace, stretching, mobilizacja stawow, mobilizacja tkanek miekkich oraz taping z fizykoterapi elektrostymulacje i krioterapie...
wszystko fajnie pienie ale jak udalem sie do punktu rechabilitacji to powiedzieli mi ze zbyt ogolnikowo zostalo napisane co ma byc zrobione bo nie podane sa dokladne miejsca na ktore zabiegi maja byc wykonane co w takim razie zrobic? dodam ze wybieram sie do jeszcze jednego lekarza zeby przekonac sie co on stwierdzi. ps powazny mam problem z kolanem czy nie bardzo?
Ojej , suuuuper :):) a mozesz mi powiedziec ile mniej wiecej musze jeszcze odczekac? i czy musze koniecznie brac te tabletki ?? moga one miec jakies skutki uboczne(nie jestem na nic uczulony) ?? Jest moze cos innego niz te tabletki?? a i co sadzisz o tej masci METINDOL ?? Ps. Wielkie dzięki :)
Do Kamil... A ile już nie grasz? Tabletki byłyby wskazane i nie mają żadnych skutków ubocznych. Maść Metindol jest dobra i możesz jej używać w razie bólu.
Jak dla mnie to nie rozumiem tego/tych fizjoterapeutów,bo to chyba logiczne,że zabiegi mają być wykonywane na staw kolanowy i skokowy,a nie np na kręgosłup,czy łokieć;/ Konsultacji nigdy nie za mało. Czy poważny...hmm... jest to oczywiście wszystko do leczenia...