Co do diety to układa się w zależności do organizmu.Trzeba utrzymywać w miare stałe stężenie glukozy we krwi (jeśli chodzi o mięśnie)i glukozamina z chondronityną na stawy.
A co do ćwiczeń to proszę unikać tych na stojąco.
![]() |
![]() |

mieszko007 napisał(a):Witam, tak przegladam forum i juz sam nie wiem co u mnie jest z tymi kolanami, otoz nie uprawiam sportu, od 8 lat pracuje przy komputerze, waze 85 kilo, mam 175cm wzrostu i nie mialem nigdy klopotow z kolanami az tu od miesiaca zaczely sie problemy z nimi (wczesniej mieszkalem na nizinach a teraz teren gorski).
1. kolana staja sie "luzne" takie mam wrazenie
2. prawe kolano zaczyna mnie bolec coraz intensywniej podczas spacerow
3. dzis zrobilem dwa testy na siedzaco, luzne lydki i powoli prostowanie do pionu, cos strzelilo pod rzepka i niemily bol, w drugim kolanie to samo (w obu tylko po razie strzelilo), nastepnie trzymajac dlonia na rzepce powtorzylem cwiczenie i sie okazalo ze wibracje pod rzepka w bolacym kolanie sa jakies dziwne, jakby byly jakies nierownosci pod niaa.
...a teraz pytanie bo chwilowo nie mam dostepu do lekarza a chcialbym zasiegnac opini na odleglosc chodz takich sie nie praktykuje ale pytam, otoz czy aby wzmocnic kolana opaska uciskowa (taka z dziurka na rzepke-podtrzymujaca ja) daja jakis efekt, badz masci rozgrzewajace? bede wdzieczny za opinie.