Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Od jakiegoś tygodnia boli mnie prawe podbrzusze. Przed okresem przez 2 dni zauważyłam brązową wydzielinę, odczuwam także ucisk na pęcherz czego to mogą być objawy? boję się bo nie wiem co mi jest. ;-(
Jesli cos Cię niepokoi idz do lekarza. Na forum raczej nikt Ci nie powie co Ci konkretnie dolega na podstawie bólu podbrzusza. *przed okresem mogą wystapić kilkudniowe plamienia *kilkudniowy ból jajnika w fazie owulacyjnej jest normalny (czasem trwa do @) ale nie wiem czemu.
kiedys tez tak myslałam ze to jajnik ale to było cos gorszego .
# Silne bóle w okolicach prawego biodra, # obrona mięśniowa, # ból po zwolnieniu ucisku # brak łaknienia, # nudności # wymioty , # przyspieszone tętno, # wzrost temperatury ciała, # często biegunka i wzdęcie # zaparcia i zatrzymanie gazów, # bolesność podczas badania
miałam ale to było bardzo dawno temu. Mi się wydaje ze to jest związane z jajnikami lub coś takiego. Nie znam się. Dzisiaj poszłam do lekarza zapisać się na wizytę ale Oczywiście go nie było...