Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
Witam od dłuższego czasu miałem ból głowy przy lewym oku, i w płacie skroniowy w okolicach nad usznych, teraz w tym miejscu czuje jak bym miał jakiś kamień. Jestem wiecznie zmęczony wstane i już mi się kleją oczy, do tego jeszcze napadają mnie lęki ponieważ jestem osobą chorą na nerwice natręctw i myśle o różnych rzeczach, występują u mnie ostre trzęsiawki z nerwów. Nie mogę czasami zasnąć ponieważ towarzyszą mi właśnie myśli natrętne i lekkie zawroty głowy jeśli można to tak nazwać. Czasami coś mi chrupnie w okolicach górnych od ucha. Oczy mam tak suche i zmęczone oraz źle reagują na światło. Dodam, że nie jest mi niedobrze,nie mam mdłości,nawet nie mam bólów głowy,nie boli mnie ucho. Dodam także że długo czasu spędzałem w ostatnich dniach na komputerze do 1 - 12 w nocy, oraz byłem na wyprawie w brzydkiej pogodzie. Czy to zawianie, rak mózgu, nerwobóle czy jeszcze coś. Proszę o poradę czy już kopać grób czy będę żył.
Pożyjesz jeszcze na pewno. Myślę że należałoby leczyć tę nerwicę i może jeszcze skonsultować sprawę z laryngologiem. A tak generalnie to nie wysiaduj za długo przed komputerem, na suche oczy poproś farmaceutę o odpowiednie kropelki. Więcej ruchu na świeżym powietrzu i będzie ok. Pozdr.
Ja już miałem tyle problemów i tyle myśli w mojej głowie że to dla normalnego człowieka jest nie do pojęcia ja już to mam od dzieciństwa być może złe otoczenie.