Witam !
Od ponad roku mam problemy z gardłem tzn. tak jakby uczucie ze coś mi zalega w gardle.
Gdy byłem pierwszy raz u lekarza stwierdził On, że to uczucie związane jest ze stresem przepisał mi lek Sedomix na uspokojenie jednak to nie pomogło. Po następnej wizycie u lekarza dostałem skierowanie do laryngologa jednak po obejrzeniu gardła laryngolog stwierdził że nic tam nie ma, że wszystko jest OK. Przed 4 tygodniami dolegliwości powiększyły się tzn. uczucie ciała obcego coraz bardziej mi przeszkadza do tego pojawił się problem śliny, która ma taki dziwny smak jakby słony i czasami jest bardzo gęsta i biała o bardzo nie przyjemnym zapachu.Uczcie ciała obcego i śliny zwiększa się po picu alkoholu na drugi dzień kiedy mam kaca. Te dolegliwości przeszkadzają mi na tyle ze nie mogę w nocy spać zasypiam bardzo późno i rana budzę się nie wypoczęty. 3 Dni temu znów się wybrałem do lekarza który po obejrzeniu gardła stwierdził że wszystko jest w porządku, ale na wszelki wypadek dał mi skierowanie na badanie krwi OB i CRP i skierowanie do laryngologa. (Na badania dopiero sie będę wybierał w poniedziałek). Czasami jeszcze ma uczucie pieczenia w okolicy żołądka, ale od ponad tygodnia nie miałem już tej dolegliwości .Pieczenie jest krótko trwałe ok 30 sek. występuje kilka razy dziennie
Może ktoś ma podobny problem ?
Prosił bym również o rade co mam dalej robić żeby pozbył się tych dolegliwości.
I prosił bym o diagnozę co może by powodem tych dolegliwości.
Z góry DZIĘKUJE.