Witam, mam 32 lata i problem z cerą. Przez długi czas wydawało mi się, że mam cerę tłustą. Kupowałam matujące podkłądy i mus matujący Eris. Od kilku miesięcy mam jednak mnóstwo suchych skórek, na dolnej części policzków, nad nosem, przy skroiach pojawiły mi się bardzo suche place, które po nałożeniu podkładu wyglądają koszmarnie. Po umyciu twarzy delikatnym mleczkiem do cery suchej twarz jest ściągnięta i wygląda jak bruzda. Nie pomaga peeling do cery suchej, po 3 dnaich cera jest dalej szorstka. pONADTO MAM WIDOCZNE PORY- MAŁE, CIEMNE DZIURKI I ZACZERWIENIENIA NA POLICZKACH- PAJĄCZKI.
Dodatkowy problem to kilka przebarwień na policzkach, chyba po lekach hormonalnych lub po ciąży.
Dodam, ze kilka przebarwień mam również na dekolcie, mam bardzo jasną cerę, wrażliwą na opalanie, więc być może jest to wynik mocnego działania na słońce.
Dziś kupiłam krem z serii Pharmaceris - aktywnie regenerujący, w planie mam zakup kremu na przebarwienia. Chyba jednak muszę najpierw wyleczyć te suche placki, bo przebarwienia są też w tych miejscach.
Proszę o radę:
- jaki mam typ cery, bo nie wiem jaki podkłąd i puder stosować
- jakich kremów użyć,
- czy wskazane jest u mnie stosowanie kremu na przebarwienia.
Pozdrawiam
AlCJA