Hej... Mam problem... W sylwka spalam z chlopakiem w jednym lozku, ja mialam pizame tj. takie krotkie spodenki i koszulke i oczywiscie oboje mielismy bielizne... Do niczego nie doszlo, stosunku nie bylo, wszystko polegalo raczej na pieszczotach... To bylo 4 dni po miesiaczce, kolejna powinnam dostac 17.01, ale nie dostalam... Jest wg mozliwosc ciazy? Skoro on nie mial wytrysku i nie bylo jako takiego stosunku?? Zazwyczaj mam regulary cykl 28 dni, ale od kilku mieisiecy jest cos nie tak, okres sie spoznia, ale gora o 4 dni... Prosze o predka odpowiec... Wiem, ze teoretycznie ciaza jest niemozliwa, ale i tak odchodze od zmyslow...
Sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie. Nie ma możliwości na ciążę. Im dłużej będziesz o tym myśleć i się zamartwiać tym dłuzej okres nie przyjdzie, a wtedy to już będzie tylko panika. Skoro nic nie było tzn że nic też nie ma. I nie denerwuj sie. A poza tym okres ma prawo sie spóźniać.
Witam wszystkich !! Mam taki problem ostatni stosunek (niezabezpieczony) miałam 28 listopada po tym czasie miałam dwa razy krwawienia w okresie gdy powinna być miesiączka 4 dni temu zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywny. Wszystko wskazuje na to że nie jestem w ciąży a jednak mam bóle w podbrzuszu bóle krzyża byłam u ginekologa 19 stycznia i po badaniu powiedziała że mam rozpuchniętą macicę ale nie może jeszcze potwierdzić ciąży a byłby to już 7 tydzień od poczęcia.Co o tym sądzicie??
Ciekawe.....nie wiem co o tym sądzić....Ostatni stosunek miałaś w listopadzie? Potem były już tylko DOBRZE zabezpieczone? Czas kiedy miałaś stosunek listopadowy był czasem płodnym?
zrób badanie krwi (beta hcg) Do końca I trymestru mogą pojawiać sie krwawienia przypominające miesiączkę i występują one najczęściej w tym samym czasie co spodziewany okres.Są one znacznie mniej obfite i trwają krócej. Badanie krwi da Ci większe potwierdzenie czy to ciąża czy nie zwłaszcza że ginekolog tego jeszcze nie jest pewien. Testy mogły nie wykryć ciąży ponieważ stężenie hcg mogłaś mieć za niskie i dlatego.
Zrób badanie beta hcg. Będziesz tam miała dokładnie napisane ile wynosi u Ciebie to stężenie:) Trzymam kciuki:)
Tak to był ostatni stosunek jaki miałam dokładnie 28 listopada i wypadają wtedy dni płodne bo okres przed tym miałam 10 listopada. Zrobiłam już badania hcg ale wynik ma być dopiero we wtorek a ja się bardzo stresuje. Czy to możliwe żeby test z moczu nie wykrył 7 tygodniowej ciąży??
Dorah! Nie mieszaj sobie w głowie.....test powinien zadziałać i tyle. Czekaj na hcg. Jesli to ciąża 7 tygodniowa to nie wiem kto bedzie w stanie wytłumaczyć mi jak to się stało, ze test nie zadziałał.
Zwykle moje cykle trwają koło 31 dni. Krwawienia była obfite przez pierwsze dwa dni potem przez 3 dni raczej skąpe pierwszego dnia bolał mnie brzuch tak jak przy normalnej miesiączce. Ale dodam że test nie był robiony z porannego moczu. Właśnie przed chwilą zrobiłam drugi i tez wychodzi negatywny. Jedyne co mnie niepokoi to to że mam bóle podbrzusza i krzyża a naczytałam się na forach że to jeden z objawów. Poza tym ta rozpuchnięta macica.....
Na testach jest bardzo często napisane ze można wykonać o każdej porze dnia. Jednak bardziej wiarygodny wynik jest z porannego pierwszego moczu... Wtedy zawiera on więcej informacji.. Chociaż nie wiem czy jeśli to 7 tydz, to czy nie powinno już wykazać... No nic, musisz poczekać do tego wtorku...
1. Jesli jesteś w ciąży to w ósmym tygodniu i lekarka bez trudu powinna taką ciążę rozpoznać! Powinna także zrobić usg i nie byłoby problemu. W ósmym tygodniu macica jest już na tyle powiekszoan, że gin powinna miec raczej pewność. Badała Ci piersi? Zresztą na podstawie wyglądu narządów rodnych także można zdiagnozowac ciążę.... 2. Co ginka mówiła na Twoje okresy? 3. Testy na tym etapie ciązy mozesz robić o takiej porze jakiej chcesz. 4. Ból krzyża i podbrzusza ciągnie się w tym cyklu za mną już od owulacji. Często tak miewam i niczego to nie oznacza. No chyba, że u Ciebie owulkę... 5. Jesli jesteś w ciąży i miałas krwawienia to ginka powinna raczej zająć się Twoją sytuacją bardzo dokładnie. 6. Reszta stosunków jak była zabezpieczona? Pytam o to bo jeśli był to np przerywany to istnieje mozliwośc ciąży tyle, że młodszej. 7. Macica bywa rozpulchniona także przed @ (no ale Ty przed nią jeszcze nei jesteś) przy stanach zapalnych i przy mięśniakach.