Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Od 3 lat pracuję przy komuterze (powyżej 10 godz. dziennie) od 2 lat pogarsza mi się wzrok (obecnie -1,5) co polecalibyście aby brać, żeby zachamować ten proces. Kilkarotnie w ciągu dnia zakrapiam kroplami (sztuczne łzy), brałem też luteine. Łykam też przeciwutleniacze. Co można jeszcze zrobi?
Witam serdecznie. Polecam Klarin Active, to też jest co prawda na bazie luteiny,ale ma dodatkowe składniki. Mozna też brać witaminę A+E. Pozdrawiam. Życzę zdrowia.
Na rynku wiele jest środków wspomagających pracę oczu. Prócz stosowanych już przez Ciebie preparatów opartych o tzw. sztuczne łzy, mogę też polecić środek o nazwie ProWzrokx. Przeznaczony jest dla osób, u których w widoczny sposób pogarsza się wzrok, ich oczy narażone są na nadmierny wysiłek, czy osób starszych.
Zachęcam też, by lepiej zadbać o swój wzrok. W internecie znaleźć można kilka ciekawych artykułów o tej tematyce, zawierających porady i dane statystyczne.