Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Moje oparzenie wyglądało duuuuuuuuużo gorzej(bo oblałam się wrzątkiem) myśle,że wizyta u lekarza nie będzie konieczna, za dwa tygodnie nie będzie znaku pozdrawiam:)
właśnie zastanawiam sie czy sie udać do lekarza bo niektóre robią się większe inne mniejsze no i różnicy nie wiedzę po tym panthenol tyle ze zeszło zwykłe tzw "opalenie na raka" czyli czerwono no to schładza i znika powoli ale to na barkach to raczej bez zmian ^^ no i jak to sprawdzałem to tak jakby puste było w środku
Ja na Twoim miejscu poszłabym do apteki i poprosiłabym farmaceute o coś na poparzenie słoneczne(pamiętamm że ja smarowałam się taką maścią miała coś związanego ze srebrem i trzeba było przechowywać ją w lodówce,ale kurcze zapomniałam nazwy:( ale to tylko rada zrób jak uważasz pozd
hehe no muszę sie jakoś przełamać i udać się tylko myślę co na to założyć żeby mi to nie rozwaliło sie takze jutro raczej pojadę na pogotowie z tym bo tu za parę dni kończy sie urlop i do pracy trzeba będzie iść ;x
Huhu wstaje rano patrze a na lewym barku w 80% popękały te bąble no i mogę juz ręka sprawnie poruszać :P Z prawej strony tez zaczynają pękać także kupie chyba jeszcze jeden panthenol i posiedzę w domu parę dni i myślę ze będzie git:P Tylko czy na te miejsca gdzie bąble pękły bedzie dobry ten panthenol czy może udac sie do lekarza niech jakaś maść czy cos na gojenie wypisze ?
no chyba macie racje bo juz praktycznie na prawym ramieniu popękało i pozasychało i teraz lewe tez sie goi tylko dziwi tzn w szoku jestem ze to tak szybko tzn ze co 1h widzę jakiś efekt ze mniej tych bąbli no ale to chyba dobrze :P
Byłem z tym w aptece i farmaceuta powiedział ze spokojnie moge to dalej psikać tym Panthenolem bo pomaga w gojeniu też , także na dziś no to już jest wszystko ok z lewej strony zaczyna zchodzić z tego skóra z prawej tam zostało jeszcze pare "niedobitków" :P Myśle że za pare dniu juz nie będzie po śladu jak zejdzie skóra z tego ;p
hmmm dziwne pojechałem do miasta wracam a tu na plecach i brzuchu takie dziwne małe krostki ... od czego to znów może być ? dodam ze plecy tez mi przypiekło ale nie tak bardzo jak te barki