Potrzebuje szybkiej rady mam 174 centymetry wzrostu obecnie ważę 65 kilo muszę zrzucić jeszcze jakieś 7 kilo a chodzę już na basen na siłownię sie zapisałam i aerobik i to już mi nie pomaga jem tylko śniadania i biorę róże wspomagacze w odchudzaniu typu kapusta w tabletkach chrom, cla, i to mi już nic nie daje czy jak zacznę brać meridie przez miesiąc to zrzucę bo chyba lepsza meridai niż głodówka?? Bardzo proszę o pomoc.
Ani meridia ani głodówka. Jedno i drugie bardzo szkodzi organizmowi (a o efekcie jojo już nie mówię). Coz naczy musisz? Jesteś sportsmenką i musisz "załapać" się do jakieś kategorii wagowej?
Nie po prostu muszę bo wychodzę za mąż i do sukienki muszę tyle schudnąć wiem że to jest błahy sposób ale właśnie te ostatnie kilogramy jest najtrudniej schudnąć wiec proszę o rade bo już nic na mnie nie działa ;(
oj ja tak w tamtym roku mopwilam sobie ze w sierpniu mam wesele kuzyna i musze schudnac a wiecie co zrobilam? jak chodzilam za sukienka to kupilam taka ze super szczuplo w niej wygladalam i sie nie odchudzalam heh
wiecie jaki jest moj kolejny problem?pewnie nie .. wiec wam powiem otoz moja waga jest chwiejna gdzyz raz mi wyskakuje ze ttyle raz ze tyle..kurcze juz sama nie wiem w koncu ile waze. ostatnio duzo przytylam ludzie ja przy wzroscie 170 waze 62!! wiem ze koszmarnie duzo.,.....
Po pierwsze nie koszmarnie, bo skrajnie gruba nie jesteś, więc nie przesadzaj. Po drugie najważniejsze, że już wiesz ilę masz wzrostu bo ostatnio tego nie wiedziałaś, po trzecie wachania wagi mogą być spodowane wieloma czynnikami jak cykl menstruacyjny czy dzienny poziom nawodnienia orgaznimu.
Może zmień wagę! Wachania mogą być ale wiesz dwa kilo w jeden dzień? No chyba, że niedziela to u Ciebie szczególny dzień np. dużo jedzenia i picia a mało ruchu? Ciągle piszesz o rosnącej wadze a nie piszesz nic o diecie i ćwiczeniach może tu tkwi problem, po prostu nie stosujesz ich?!
a wiec ja gram uwaga-w pilke nozna na podworku z kolegami a dieta jak dieta ogolmnie staram sie nie sjc miesa i slodyczy ale dzis zsdeczko przegielam ze slodyczami bo zjadlam az 3 kawalki palacka