Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Witam mam ogromny kłopot, potwornie poci mi się głowa, wyglądam tak jak bym wyszła z pod prysznica, krople lecą jedna za drugą, wszyscy patrzą na mnie jak na dziwaczkę, w pracy muszę cały czas mieć przy sobie suszarkę, proszę o pomoc
Mam bardzo podobny problem, wybieram się już z tym chyba z miesiąc do lekarza i zawsze mi coś wypada. U mnie wygląda to tak ze całe ciało mam zimne (tułów, nogi) tylko stopy lekko ciepłe i ręce, a głowa? Rozgrzana i stale mokra, z czoła aż się leje praktycznie nie zależnie od temp. chociaż wiadomo jak ciepło to bardziej. Np. teraz jest dość chłodno a i tak z czoła się leje :-/
Bardzo proszę o pomoc, nie chce zakładać nowego tematu bo prawdopodobnie mamy ten sam problem...