Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
niedawno czytałem artykuł w Focusie albo w Wiedzy i Życie ,o szkodliwości płynów do płukania ust na bazie alkoholu . Gdy płuczesz usta płynem z alkoholem i potem ich nie przepłukujesz wodą to jest zwiększone ryzyko nowotworu gardła , przełyku i krtani (alkohol przez długi czas działa na tkanki ) . Lepiej jest stosować płyny bez alkoholu (ja stosuje Elmex)
Po jakimkolwiek płynie, po płukaniu ust nie wolno nic jeść i pić, poza wodą /jeśli musisz/ przez pół godziny. To nie wymysł, a posty powyżej są żenująco infantylne, nie wiem czemu moderator wprowadza w błąd, czy celowo, czy z braku wiedzy.