Witam, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Jestem 17 letnim chłopakiem, mam na ramieniu, od kilku lat, bodajże z sześć już(może więcej) brązowe, połączone plamy, niejednolite, dodaję zdjęcia:
http://img198.imageshack.us/gal.php?g=obraz004ld.jpg
*na zdjęciach jest flesh, a więc proszę wziąć poprawkę na to, jaki kolor ma moja skóra. Nie jestem blady jak ściana, jestem "zwykły" a plamy są ciemne, mam także trądzik, co widać na zdjęciu(szczególnie z tyłu, te czerwone punkty). Plamy się rozciągają od dolnej części szyi, po część klatki piersiowej(widoczne na zdjęciu), na bark, oraz górną część łopatki(bardzo małą) Można powiedzieć, że z tyłu owe plamy brązowe są nie widoczne. Gdy mam ubraną T-shirt, szyja jest dość odkryta, i można dojrzeć te plamiaki.
Byłem dwa razy u dermatologa, raz, z powodu tych plam - powiedziano mi, że to zwykłe przebarwienia(moje wrażenie jest takie, że po prostu dermatolog nie wiedział co to)
Drugi raz, ze względu na zapalenie bł. naczyniowej oka, podczas pobytu w szpitalu i na badaniach ogólnych - p. lekarz się spytała, co to są te plamy, odrzekłem, że dermatolog stwierdził tylko, że to zwykłe przebarwienie. Dermatolog się przyjrzała i stwierdziła jakąś grzybice, ale bez pewności.
Od pewnego czasu zauważyłem(co widać na pachą, na zdjęciu) na ciele białe punkty, najwięcej pod pachami, aż do bioder, na brzuchu, no i nie wiem czy na plecach bo nie widzę : D
Więc nadal nie wiem co to jest. Patrząc na to, ludzie odwracają wzrok, bo jednak jest to silnie widoczne, najbardziej na plaży. Do tego w moim młodym wieku, człowiek się tego bardzo wstydzi, a najbardziej przy płci przeciwnej, co powoduje niepewność siebie. Na słońcu, nie zauważyłem zmian. Może zmiany powodować trądzik, ale to już Wy wiecie lepiej. Co myślicie o tym?