Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹AlergologAlergologia – dziedzina medycyny zajmująca się leczeniem chorób o podłożu alergicznym takimi jak alergiczne zapalenie spojówek, nieżyt nosa, atopowe zapalenie skóry (AZS) i inne choroby atopowe. Zajmuje się również alergią pokarmową a także diagnozowaniem chorób poprzez badania diagnostyczne takie jak testy skórne, ekspozycyjne, badania serologiczne i spirometryczne.
Regulamin działu
Lekarz alergolog zajmuje się leczeniem alergii, wysypki oraz astmy mających podłoże alergiczne. Często odwiedzasz jego gabinet? Jeżeli odpowiedź na to pytanie jest twierdząca, z pewnością trafiłeś we właściwe miejsce. W tym dziale znajdziesz porady oraz informacje odnośnie metod diagnozy oraz leczenia chorób alergicznych, które mogą objawiać się zapaleniem spojówek, nieżytem nosa czy też atopowym zapaleniem skóry (AZS). A może zauważyłeś niepokojące sygnały, które wysyła do ciebie twój organizm? Zastanawiasz się czy to właśnie alergia? Przedstaw swoją sytuację innym użytkownikom forum, być może właśnie tą drogą uzyskasz pomoc. Także w tym miejscu dowiesz się czegoś więcej na temat testów skórnych. Czy są one bezwzględnie skuteczne? Kiedy lepszą metodą diagnostyczną mogą okazać się testy z krwi? Na czym polega badanie IgE całkowite? Poszukujesz odpowiedzi na te i inne pytania? Odwiedź dział „Alergolog” i opisz swoje wątpliwości. Zapytaj o sposoby leczenia twojej alergii.
Witam mam pytanie nie wiem czemu ale juz od dluzszego czasu mam na lewej stopie sina plame suchej skury skora ta jest widocznie ciemniejsza jak by siniak ale nic nie boli ani nic .... i nie wiem co to moze byc ... tyle co zauwazylem jest sucha i dosc dlugo mi sie to utrzymuje co to moze byc ?