Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
Alo, chcialem spytac, czy padaczki mozna sie nabawic nagle, od tak sobie przez długie siedzenie przed komputerem? Szukalem duzo i nie moglem znalezc odpowiedzi;
Przed komputerem to najprędzej epilepsja (skurcze mieśni, zaburzenia pracy mózgu, wymioty, utrata świadomości czy koncentracji mniejsza wydajnosć w pracy czy w szkole nie przyswajanie wiedzy ze względu na przerwy w pracy mózgu, upadki z czym idą urazy głowy i możliwe uszkodzenia mózgu). Kolorowe filmy, gry komputerowe mogą ją wywolać - natychmiast skonsultować się należy z lekarzem rodzinnym swoim po wystąpieniu podobnych objawów. Tutaj opisałem swój przypadek bez ryzyka utraty zdrowia czy życia ale są przypadki śmiertelne. Uduszenie się wlasnym językiem czy wymiotami oraz szczękościsk. Od siedzenia na komputrze zbytniego nabawisz się patologicznych uszkodzeń kręgoslupa, popsujesz sobie wzrok i zaniedbasz kondycję fizyczną.
Widze, ż eporuszacie temat padaczki. Mam pare pytań takich raczej prawnych. Ja lecze się na padaczke już gdzieś 6 lat.Teraz powoli odstawiam lek. Kiedy sie uznaje, ż ejestem całkowicie zdrowa. Słyszałam, że po odstawienu leku i po okresie 2 lat można uważać, że schorzenie zostało wyleczone. Czy to prawda?