Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą ciebie lub twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Mam pytanie. Mam opadnęta powieke na oku czy chirurg moze ja naprawić?Powieka niegdy nie była zdiagnozowana przez lekarza.Nigdy nikt nie kierował mnie nigdzie. Gdzie moge pójść z tym? Chodze do okulisty poniewaz mam zaćme ale on nie kieruje mnie nigdzie z ta powieka.Powieka jest ruchoma ale opada przy otwieraniou oka i zakrywa je do połowy.Gdzie sie z tym udac do jakiego lekarza? PoMÓŻcie
Hej ja miałam tez trochę problemów z oczkami i opadniętą powiekę i nawet chciałam ją zrobić ale jednak boję sie takiego zabiegu i własciwie tak mocno mi nie przeszkadza mi podniesienie powieki proponowała moja okulistka ,która bardzo lubi robić powieczki
Nie ma czego się bać, moja znajoma usuwała worki pod oczami, teraz tak wygląda jakby miała z 10 lat mniej :) Jednak takie wory i opadnięte powieki bardzo postarzają.
no tak....z pewnością lepszy wygląd i samopoczucie,, ale też decyzja powinna być podjęta rozważnie,, kiedy ewentualnie zdecydować się na zabieg,,, i gdzie .
No nie wiem gdzie, ale ja poszłabym tylko do kliniki dr Sankowskiego, tam pomogą podjąć rozsądną decyzje. Ale okulistce z przychodni to na pewno nie dałabym do zrobienia swojej powieki :)
no tak na pewno warto popytać i sprawdzić kilka rzeczy , bo można sobie krzywdę zrobić,, czytałam trochę na stronce o nich,,,ale i tak konsultacja najważniejsza.
Polecam dr Brzuchańskiego w Tryńcu w Czechach.Miałam opadniętą powieke.Żaden okulista ani neurolog nie wiedzieli co jest.Doktor otworzył powieke zeby przesunąc mięsien podtrzymujacy w inne miejsce i okazało sie ze miałam mała torbiel i dlatego powieka do konca mi sie nie podnosiła.Polecam ten zabieg, to nic strasznego i nie boli
ja sobie poczytałam, na stronce kliniki dr Sankowskiego, o której pisała Panda i ciekawie to wygląda, zastanawiam się nad umówieniem już na konsultację, także myślę będzie ok, mają doświadczenie, specjalistów i certyfikat,,,,
Bardzo Wam wszystkim dziekuje. Ja mam ta powieke opadnieta od urodzenia. Nikt nigdy nieproponował mi leczenia . Myslę ze nadszedł czas zeby to naprawic bo żle to wygląda i zawsze mnie krepowało. Niewiem czy klinika dr Sankowskiego bedzie dla mnie do ogiągnięcia w sensie finansowym ale zobacze i poszukam bliżej mojego miejsca zamieszkania (Pomorze). Nie wiem też czy tu wystarczy operacja plastyczna ponieważ oko jest z zaćmą więc potrzebna konsultacja okulisty.
No to droga Justylko trzymam kciuki, pewnie że tylko chcieć to się uda, i właśnie jak już była mowa najważniejsza konsultacja, lekarz i okulista i chirurg plastyk doradzi, może najlepiej jakieś konsylium obu takich lekarzy;-))
U dr. Sankowskiego sporo specjalistów pracuje, może akurat Ci doradzą co z tą powieką zrobić, przecież tam są same sławy to dla nich nie będzie z tym problemu. Spróbuj tylko na sama konsultacje się dostać.
O właśnie !! W klinice dr Sankowskiego pracują doświadczeni chirurdzy to podpowiedzą co i jak, czy też jeszcze skonsultują jeśli będzie potrzeba z okulistą.
To to na pewno, bo współpracują z wieloma świetnymi lekarzami nota bene szkolonymi za granicą, to do takich nie ma co się bać, zamiast chodzić od lekarza do lekarza to lepiej tam się wybrać gdzie wszystko na miejscu można załatwić.