![]() |
![]() |
Zamów |

Agusia1982 napisał(a):Skoro badania nic nie wykazały to zapewne nerwica.
Czy u córki występują kołatania serca(częstoskurcze?)jeśli tak mogą powodowac omdlenia a pojawiają się właśnie na tle nerwowym.

.Rzeczywiscie masz racje czuje jak bije jej serce czybciej,ale problem w tym że jeśli to nerwica to zadaje sobie pytanie dlaczego lekarz psychiatra nie chce przepisac tabletek na uspokojenie,a natomiast w szpitalu po konsultacji z neurologiem zapisali jej depakine lek na padaczke skoro wykluczyli omdlenia na podłozu padaczkowym.Troche to bes sensu. pozdrawiamAgusia1982 napisał(a):Hmm no zazwyczaj w sytuacji stresowej występują częstoskurcze....czasami w echu czy EKG nie wychodzą...dlatego o nich pomyślałam.
Ale czuła by je na pewno jako takie przyśpieszone,mocniejsze bicie serca.

Agusia1982 napisał(a):No nie troche a bardzo bez sensu...choć może jakieś składniki tego leku działają właśnie wyciszająco.
A dlaczego psychiatra nie chciał zapisać leków?

Agusia1982 napisał(a):Melise możesz jej podawać a w aptece można kupić przykładowo Persen(lek ziołowy)bezpieczny,który działa fantastycznie i jest silniejszy niż taka meliska więc jak będzie miała sytuacje stresową warto podać.
Hmm mi przy częstoskurach bardzo pomaga Propranol...nie biore go ciągle tylko jak wiem,że czeka mnie sytuacja w ,której będzie się czuła nie konfortowo to biore.
Znam siebie i wiem kiedy mnie dopadnie czy może dopaść.
Tyle,że propranol musi zapisać lekarz(10)jest najsłabszy a działa nie tez super.
No tylko tak jak mówie cały czas zastanawia mnie ten lek...jego stosuje się przy padaczce i zaburzeniach maniakalno-depresyjnch, psychozach maniakalno-depresyjnych.Czy stosuje przy przy depresjach i nerwicach z tego wynika.
Hmm tylko dlaczego odrazu tak ostro poszli u takiej młodej osoby,są leki znacznie słabsze a o rozszerzonym działaniu i takie były by bardziej korzystne.
Sama nie wiem.

k23 napisał(a):W sytuacji w której nie mozna tego przewidziec? Np jakiej? Ma jaksi problem który jej przeszkadza w pozbyciu sie tego? Jesli jest to kwestia psychosomatyczna to moze cos "odbiera jej tchnienie" lub "siedzi na głowie". Moze ma z tego jakas korzysc np Ty sie nia bardziej opiekujesz. Zapytaj sie jej czy ma jakis konflikt, ktory chciałaby rozwiazac lub czy to jej daje poczucie Twojej opieki. Moze to jest sposob w ktory jej podswiadomosc stara sie zwrocic czyjas uwage lub realizuje potrzebe bezpieczenstwa. Aaa no i jesli to ma podłoze psychosomatyczne leki nic tu nie pomoga. Jak juz porozmawiasz z nia daj znac
beata5101964 napisał(a):corka korzysta z terapii u psychologa raz w tygodniu i z pomocy psychiatry

k23 napisał(a):beata5101964 napisał(a):corka korzysta z terapii u psychologa raz w tygodniu i z pomocy psychiatry
A jaki ta terapia ma cel? Chce przerobic tamta sytuacje czy cos jeszcze? A moze cos zupełnie innego?