Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹Lekarz RodzinnyMedycyna rodzinna – dziedzina medycyny, zajmująca się profilaktyką, diagnostyką, rozpoznawaniem oraz leczeniem chorób, które w pierwszej kolejności nie wymagają wizyty u lekarza specjalisty. Jej zadaniem jest min. promowanie zdrowego trybu życia oraz zapewnienie podstawowej opieki medycznej, zarówno lekarskiej jak i pielęgniarskiej.
Regulamin działu
W dziale „Lekarz rodzinny” znajdziesz mnóstwo porad, które mogą Cię zainteresować. Jeżeli poszukujesz wiadomości na temat tego podstawowego ogniwa w systemie opieki zdrowotnej, to trafiłeś we właściwe miejsce. Dowiedz się jakie kompetencje posiada lekarz pierwszego kontaktu oraz kiedy udać się właśnie do niego. Dołącz do dyskusji na temat osobistych doświadczeń w kontakcie z przedstawicielami służby zdrowia: lekarzy, pielęgniarek czy położnych środowiskowych pracujących w twoim rejonie. Czy uważasz, że Twoja rodzina jest pod dobrą opieką? Co w istniejącym systemie jest godne pochwały, a co należałoby Twoim zdaniem zmienić? Zastanawiasz się, czy udać się do przychodni rodzinnej, a może od razu do lekarza specjalisty? Sprawdź, co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Wykorzystaj okazję i przyłącz się do dyskusji na te i inne tematy związane z ogólnie pojętą profilaktyką, zdrowym trybem życia i kondycją fizyczną. To tu toczą się ciekawe rozmowy – przekonaj się o tym osobiście.
Zaczne od tego ze mam 20 lat i ostatnio jakies 6 miesiecy temu zachorowalem na nieswoiste zakazenie drog moczowych z ktorym troche pochodzilem nim udalem sie do lekarza potem, bylem w szpitalu przeszedlem zabieg cystoskopii ktory to potwierdzil przypisano mi ciporex. Minal miesiac a czulem ze to nic nie pomoglo i choroba wrocila dlatego ponowilem kuracje tym samym antybiotykiem. No i tak po drugiej kuracji antybiotykowej ktora przeszedlem jakies 1,5 miesiace temu i ktora znow nic nie dala a nasilila tylko objawy tzn pojawily sie problemy z zaparciami, mam zolty olowkowy stolec (nie zawsze ale czesto), wzdecia codziennie i uczucie "napompowania brzucha", pieczenie oczu bardzo dokuczliwe a takze gdy scisne czlonka w pelnej erekcji i przesune ku gorze reke pojawia sie krew u ujscia cewki moczowej, ogolne zmeczenie mnie gnebi, jeszcze zauwazylem wydzieline z cewki po przespanej nocy tak jakby przezroczysty plyn, co to moze byc gdzie mam sie udac ? Boje sie ze to cos powaznego :( aha chce dodac ze mam zepsuty zab z 3 lata tzn sam korzen po nim siedzi i jest brzydki zapach szczegolnie z rana w ustach czy to moze byc przyczyna zatrucia organizmu i doprowadzenia do powyzszych objawow ?