Witam, mam pewien problem otóż od poniedziałku bolą mnie plecy, teraz co prawda to jest nic co było w poniedziałek rano, otóż zaczęło to się tak:
w trakcie zakładania spodni pochyliłem się i złapał mnie ogromny ból pleców, z bólu padłem na łóżko jak kłoda, niestety to nic nie pomogło wręcz pogorszyło sprawę, każdy najmniejszy ruch sprawiał, że ból był nie do wytrzymania, zawołałem mamę, bo nie wiedziałem co robić, leżąc ból się pogorszył, aż do tak ogromnego stadium, że łzy same mi leciały z oczu, gdy zaciskał zęby i wręcz krzyczałem, ból promieniował ewidentnie od kręgosłupa z części lędźwiowej, jeżeli dobrze kojarzy, chodzi mi o dół kręgosłupa, gdy nie mogłem wytrzymać, mama pomogła mi wstać i zacząłem chodzić, bolało wciąż bardzo, ale dało się to znieść dostałem lek od sąsiadki która była farmaceutką na rozkurczenie mięśni przy szkielecie? czy coś w ten deseń, do końca nie pamiętam, lek nazywa się Mydocalm, po jakimś czasie od zażycia tego leku ból prawie ustał, no nadal czułem minimalnie, ale to było nic w porównaniu z poprzednim, od tamtej pory, przy każdym ruchu schylanie się, czy inne w których muszę nadwyrężać kręgosłup odczuwam mały ból, coś czego wcześniej nie miałem, zdarzały się kiedyś bóle raz na kilka miesięcy, bóle kręgosłupa ale nigdy nie było to tak mocne, bolało to przez pół minuty i po rozgrzaniu pleców przechodziło, bądź po wyprostowaniu ich i odczekaniu jakiegoś czasu, ale to zdarzało się naprawdę raz na kilka miesięcy i były to o wiele mniejsze bóle, mam skrzywiony kręgosłup, bodajże skoliozę, czyli dolna część kręgosłupa pochylona do przodu i mam skrzywienie boczne przez złe siedzenie w młodości przy komputerze, mam 21 lat i 188cm co też sprawia że kręgosłup swoje przez rośnięcie wycierpiał, prosiłbym o jakieś porady, niestety do swojego lekarza przez kolejki dostane się dopiero za tydzień w środę, później zanim ortopeda mnie przyjmie to znów czekanie, później czekanie na RTG, tudzież rezonans, a ja chciałbym mniej więcej wiedzieć na czym stoję i co mi grozi
dziękuję, jeżeli ktoś te wypociny przeczytał i prosiłbym o jakieś informacje, bądź porady, pozdrawiam