Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Odkąd pamiętam mam pod oczami nieestetyczne ciemne cienie - sińce. Zawsze wyglądają tak samo, niezależnie ile śpię, jak sie odżywiam, nie mam również niedoborów żelaza ani innych wit i mikroelementów. Domowe sposoby typu ogórek, ani żadne kremy nie pomagają. Czy może to byc "wada" genetyczna, ponieważ w mojej rodzinie to się często zdarza? Będę niewymownie wdzięczna, jeśli ktoś mi odpowie, proszę o pomoc... Pozdrawiam.
"Siniaki pod oczami" mogą być spowodowane,np.obniżone ciśnienie.Należy zrobić badania w kierunku wątroby,woreczka żółciowego i nerek.Wskazana wizyta u lekarza I kontaktu.Niestety niektórzy,tak już mają,jak to się mówi taka uroda,chyba,że przyczyny leżą po wyżej podanych,są też uwarunkowania genetyczne.Można spróbować Lioton 1000(Uważać na spojówki).Pozdrawiam.
Moim zdaniem masz już taką urodę i już. Jeśli jednak bardzo ci to przeszkadza może jakiś dobry puder i makijaż? Poza tym takie cienie mogą dodawać wiele uroku osobistego.