U mojego znajomego po pobycie w szpitalu zdiagnozowano schizofrenię. Od jego wyjścia ze szpitala upłynął zaledwie miesiąc. Po ostatniej wizycie u psychiatry twierdzi on, że lekarz odstawił mu leki. Jednak obawiam się, że jest to nieprawdą i leki odstawił sam między innymi dlatego by móc spożywać alkohol. Chciałbym zapytać się czy jest możliwym to, że po tak krótkim okresie od stwierdzenia choroby lekarz zezwolił na odstawienie leków ?
adas007 napisał(a):Uby móc spożywać alkohol. Chciałbym zapytać się czy jest możliwym to, że po tak krótkim okresie od stwierdzenia choroby lekarz zezwolił na odstawienie leków ?
Po krótkotrwałym leczeniu wydaje się niemożliwością by lekarz prowadzący odstawił leki pacjentowi gdyż po takim okresie nie ma zwykle poprawy Chory często sam nie chce brać leków dlatego wprowadza innych w błąd tłumacząc ze nie potrzebuje tabletek . Ja nie brałam kilkakrotnie ,wyrzucałam i skutkiem tego były nawroty.Teraz wiem ,żeby nigdy nie omijać dawki leku bo chce być zdrowa i żyć w teraźniejszym świecie