Mam takie pytanie jestem w 8 miesiacu ciazy i od kilku dni mam takie dziwne obawy ze mojemu malenstwu cos sie stanie wszyscy do okola mowia mi ze jestem chora na glowe i mam byc optymistycznie nastawiona a nie wymyslac sobie cos nie wiem czy to normalne prosze o jakas odpowiedz
Poprostu martwisz sie o swoja dzidzie, zwlaszcza, ze porod juz tuz tuz :) Nie denerwuj sie i nie stresuj, bo ani dla Ciebie, ani dla dziecka nie jest to dobre. Kazda matka martwi sie o swoje dziecko -to naturalne. Staraj sie myslec pozytywnie :) o tym, ze juz w krotce zobaczysz swoje malenstwo :)
Tak jak Edunia pisze to zupelnie normalne ze martwisz sie o dziecko.Czasem jest tak ze ogarnia nas niepokoj itd moim zdaniem to normalne.Nie przejmuj sie tym co mowia inni wazne jest teraz Twoje samopoczucie.Sprobuj sie troszke zrelaksowac napewno poczujesz sie lepiej.Pozdrawiam
Znam takie przypadki gdzie mamy również obawiały się że ich maleństwom będącym w brzuszku coś się dzieje.. Może to po prostu przeczucie chce przygotować do czegoś co może a nie musi się stać. Nie martw się:) wszystko będzie dobrze a twoje przeczucia miną;) zobaczysz:)
Możesz mieć takie obawy, w końcu termin porodu zbliża się wielkimi krokami, ale na pewno nie powinnaś myśleć w ten sposób, stres nie działa dobrze ani na Ciebie ani na Twoje maleństwo. Spróbuj słuchania muzyki relaksacyjnej, mnie bardzo uspokaja również blask świecy w ciemnościach. Może wyda ci się to niepotrzebne ale spróbuj, dobro Twojego maleństwa jest najważniejsze.