Witam!
Kilka lat wstecz (5-6) podczas gry w piłke doznałem niegroźnej kontuzji. Jak się okazało po wizycie u ortopedy miałem mały odprysk kości na piszczelu.
Po ok. dwóch latach od zdarzenia poczułem dziwny (jakby piekący, kłujący) ból w tym samym miejscu. Wróciłem do ortopedy, miałem zrobiony RTG po czym dostałem skierowany na zabiegi rehablilitacyjne ( nagrzewanie, elektromagnes, okłady zimno-ciepłe). Ból minął wraz z moimi obawami.
Kilka tygodni temu objawy powróciły z tym że nie boli już tylko punktowo a czuje jak boli mnie cała dolna okolica tego miejsca o promieniu 4 cm.
Po dokładnym sprawdzeniu kości piszczelowej wyczuwam małego guza o średnicy ok 1 cm w miejscu gdzie kiedys miałem wyżej wspomniany odprysk.W czasie dotykania tego guza wyczuwam delikatny kłujący ból.
Bardzo zmartwiłem sie tą sytuacją i chciałbym jak najszybciej udać sie do lekarza specjalisty.
Dodam, iż obecnie przebywam poza granicami Polski i nie jestem ubezpieczony w kraju wiec w gre wchodzi tylko prywatna wizyta.
Czy może mi ktoś informacje o dobrym sprawdzonym lekarzu onkologu z terenu podkarpacia który przyjmuje prywatnie i mógłby mi pomoć?
Jeśli zajdzie taka potrzeba mogę wybrać sie w inne rejony Polski w poszukiwaniu lekarza specjalisty który powie mi prawde i rozwieje wszelkie wątpliwości.
za wszelkie informacje i każdą pomoc z góry bardzo dziekuje!