Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹UrologUrologia – dziedzina medycyny zajmująca się układem moczowo-płciowym w szczególności rozpoznawaniem i leczeniem wad rozwojowych, chorób gruczołu krokowego i prącia, Leczeniem stanów zapalnych dróg moczowych, a także chirurgicznym usuwaniu żylaków powrózka nasiennego, wodniaków oraz zaburzeń oddawania moczu.
Regulamin działu
Jeżeli jesteś pacjentem poradni urologicznej, z pewnością zainteresują Cię tematy podejmowane w tym dziale forum. Poznaj metody leczenia stanów zapalnych dróg moczowych oraz wszelkich zaburzeń pojawiających się przy oddawaniu moczu. W tym miejscu możesz przyłączyć się do dyskusji na temat wszystkich chorób układu moczowo-płciowego. Jeżeli masz jakieś pytania, szukasz sposobu leczenia, który rozwiązałby Twój problem zdrowotny, skorzystaj ze wskazówek osób doświadczonych w tym temacie. Dowiedz się jak diagnozowane są poszczególne dolegliwości, jak przebiega ich leczenie i czy możliwe jest całkowity powrót do zdrowia. Zastanawiasz się kiedy konieczna jest chirurgiczna interwencja? Jak wady rozwojowe mogą wpłynąć na układ moczowy? Poznaj zagadnienia związane z tym tematem. Za sprawą aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w dziale „Urolog” poznasz rozwiązania trapiących Cię wątpliwości a także dowiesz się, jak przygotować się do badania w poradni urologicznej. Wykorzystaj szansę jaką stwarza Ci możliwość konsultacji i rozmowy z innymi osobami, które odwiedzają to miejsce regularnie.
Mam 16 lat.pierwszym moim problemem jest to że mam niesymetryczne jądra(lewe jest ulokowane niżej i dalej względem prawego).kolejnym problemem jest to że nie"wysikuje" sie do końca nieczuje ze pęcherz jest pusty wyogule nieczuje ze jest i po oddaniu moczu "kapie" mi przez pewien czas . a jak biegam czy cwicze to choc niebyłem niedawno w łazience to terz zdarza sie ze mi "kapie".i jeszcze taki problem ze onanizuje sie i czy to jest przyczyna kturegoś z problemów?
Ostatnio edytowano 2007-12-12, 20:20 przez alien, łącznie edytowano 1 raz
Te 2 sprawy najprawdopodobniej nie sa ze soba zwiazane.
O ile roznica wielkosci jader dotyczy ponad polowy mezczyzn na swiecie [mniejsza lub wieksza, przewaznie niewielka aczkolwiek zdarzaja sie przypadki ze np lewe jest wielkosc 150% prawego I TA SYTUACJA nie ma zadnych znamion wodniakow, nowotworu czy czego tam innego] w 95 % procentach JEST W PELNI NORMALNA - tak jak nasze brwi nie sa idealnie takie same, czy nawet oczy !
Co do 2giego problemu to jest sprawa juz gorsza, musisz udac sie na konsultacje.
Jest cos takiego jak mlodziencza prostata. Ale nic sie nie martw tylko po prostu udaj sie na konsultacje, zdarza sie, i jest to leczone.