![]() |
![]() |

Motylek_Łęczyca napisał(a):mam niedoczynnośc tarczycy brałam rozne tabletki ale były zasłabe i zabardzo mi sie nie zmiejszało TSH i biore teraz leki tj: ELTROXIN 50 mg i czuje jak bym w gardle miała jakąs "kluske" w przyszłaym tygodniu ide na badanie aby sprawdzic jakie mam wyniki. Wiec mam takie pytanie czy moge sobie odstawic te moje leki a wziasć JODID 100 mg ??????? Dostałam je od cioci która ma tez niedoczynnośc.
Motylek_Łęczyca napisał(a):niestey lekarz u którego byłam u Endokrynologa przepisał mi tabletki na E ale nie pamietam całej nazwy niesty one były za słabe bo nic sie nie zmniejszały wyniki. Wiec lekarz rodzinny przepisał mi inne leki aa jak zapytałam sie czy by,m mogła dostac skierowanie na usg tarczycy to powiedział ze to nie jest wskazane wiec dalej nie prosiłam. Wiec pytanie do was gdzie mam isc zeby zrobiono mi USG ????? ILE TO KOSZTUJE ???

Motylek_Łęczyca napisał(a):miałam tylko robione TSH (pobierali mi krew i był wynik) biore leki codziennie ale jak narazie zadnych rezultatów no moze takie ze wyniki sie zmniejszyły ale jak miałam kluske tak mam. Nie wiem czemu jest taki lekarz ze nie chce dac skierowania. U mnie jest tylko 1 endo który przyjmyje raz w tygodniu i trzeba sie zapisac i czekac na wizyte 4 miesiace byłam u niego raz i przepisał mi takie same leki jak lekarz rodzinny a po tych lekach nic sie wyniki nie zmniejszyły. Łęczyca nie jest tak wielka jak Warszawa i nie ma lekarzy do których mozna by isc jak np. Endokrynolog. W srode ide do lekarz rodzinnego meczyc go o skierowanie na USG tarczycy wiec nie wiem co mi powie(znajac go pewnie powie ze jest to niekonieczne i zmieni leki). A w poniedziałek ide na badania i sie okaże co i ja. Wie musze czekac do poniedziałku.
Motylek_Łęczyca napisał(a):miałam tylko robione TSH (pobierali mi krew i był wynik) biore leki codziennie ale jak narazie zadnych rezultatów no moze takie ze wyniki sie zmniejszyły ale jak miałam kluske tak mam. Nie wiem czemu jest taki lekarz ze nie chce dac skierowania. U mnie jest tylko 1 endo który przyjmyje raz w tygodniu i trzeba sie zapisac i czekac na wizyte 4 miesiace byłam u niego raz i przepisał mi takie same leki jak lekarz rodzinny a po tych lekach nic sie wyniki nie zmniejszyły. Łęczyca nie jest tak wielka jak Warszawa i nie ma lekarzy do których mozna by isc jak np. Endokrynolog. W srode ide do lekarz rodzinnego meczyc go o skierowanie na USG tarczycy wiec nie wiem co mi powie(znajac go pewnie powie ze jest to niekonieczne i zmieni leki). A w poniedziałek ide na badania i sie okaże co i ja. Wie musze czekac do poniedziałku.
Motylek_Łęczyca napisał(a):W Łęczycy masz 3 poradnie endokrynologiczne
Pierwsza z nich mieści się na Ulicy Bitwy pod Bzurą 33
druga na ulicy Siedlec96 tel 024 - 7211491
trzecia na ulicy Zachodnia6 tel 024- 3882601 mają umowę z NFZ a więc trzeba podzwonić i zając sie sobą miast marnować czas i zdrowie na kogoś kto się nie nadaje do pomocy,ZAWSZE można pojechać do np Łodzi ,trze4ba chcieć i sobie pomóc ,nikt tego nie zrobi za Ciebie ,ja bym nie czekała tylko działała.[/quot
Jak dzwoniłam ze 4 miesiace temu to w Siedlcu gdzie podany jest nr nikt taki nie istnieje powiedziano mi ze ten facet juz nie żyje!! Na zachodniej to jest szpital i byłam tam czekasie 4 miesiace na wizyte a na Bitwy Nad Bzura nastawiaja kregosłupy i to jest endokrynolog ..... Tez znalazłam te dane w necie juz dawno nietety nic mi nie pomogły
Madonna napisał(a):Tabletki na E to może Euthyrox?