Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Mam całą kolekcje takich tabletek ketonal forte, dicloratio retard, refastin a obecnie od ortopedy majamil 100mg + osłonowo Nolpaza 20mg. Ponieważ strasznie boli mnie po nich brzuch, mam na przemian biegunkę lub zatwardzenia nie biorę już ich w ogóle. Po za tym musiałabym je brać codziennie a jeszcze dużo życia mi zostało i muszę oszczędzać nerki i żołądek. Istnieje coś co mogłabym brać doraźnie, na noc żeby zasnąć jak już bardzo boli, coś co nie wpływałoby aż tak mocno na żołądek, może coś na bazie ziół ? Może znacie jakieś sposoby dające ulgę. Smaruje się jeszcze amolem ale działa na bardzo krótko a żadne maści nie pomadają.
Nie mam jeszcze postawionej diagnozy i nie wiem czy w ogóle będę miała. Od 10lat bolą mnie stawy ostatnio się pogorszyło i jak się zaczęło od kolan tak teraz chyba nie ma żadnego który nie strzela i nie boli. Mam tylko rtg dłoni i kolana z których z opisu wszystko jest ok a reumatolog twierdzi że są zmiany zwyrodnieniowe jak u starszej osoby. Mam skierowanie na rehabilitację barków, kręgosłupa (odc. lędźwiowy) i kolan. Ortopeda kazał brać Arthron complex i przyjść w październiku, jak nie pomogą to zastrzyki w kolana zleci i koniec. A przecież nawet nie powiedział co mi jest, powiedział tylko że nie mam mazi w stawach i uszkodzone są tkanki miękkie ale chciałabym żeby to jakoś nazwał bo żaden lekarz z którym o tym rozmawia nie wie o co chodzi.
majka_km6 miałem podobny problem jak twój (wiadomo wykręcanie stawów w drugą stronę niż jak one się zginają nie jest zdrowe) szkoda, że piszesz o tym teraz, bo ja z mojej strony poleciłbym "Arthryl" w proszku i mam spokój z bólem stawów...Dużo osób mi znajomych bierze też coś innego o nazwie Animal Flex i też sobie chwalą, ale niestety cena obydwu produktów jest dość spora...
"wiadomo wykręcanie stawów w drugą stronę niż jak one się zginają nie jest zdrowe" Poczytam o tym leku ale mi się stawy nie wykręcają tylko strzelają, trą, bolą i muszą być w ciągłym ruchu. Dokładne objawy opisałam w dziale CHIRURGIA - CHRONICZNY BÓL WSZYSTKICH STAWÓW Szukam jakichś domowych, może ziołowych sposobów na złagodzenie bólu chociaż doraźnie na sen. Tyle lat to trawa że przyzwyczaiłam się do bólu ale kiedy doszły barki a ja śpię na boku to w nocy i przy codziennych zajęciach bardzo mi to przeszkadza a czasem uniemożliwia normalne życie.
Może źle opisałem ból w kolanach właśnie był taki ,ze jak sie podnosiłem z krzesła, rano wstawałem, bądz spacer po schodach kończył się strzelaniem i bólem takim jakby ktoś mi igły wbijał pod kolanami...
majka_km6 napisał(a):Ja mam 22lata a mój ortopeda nie szuka przyczyny tylko najprawdopodobniej zleci zastrzyki w kolana a co z resztą stawów? Co mi innego pozostało?
To zmień lekarza! Kobieto w tym wieku nie mają prawa boleć Cię wszystkie stawy! No chyba że masz za sobą 10 lat podnoszenia ciężarów. Trzeba szukać przyczyny niestety sporo badań trzeba zrobić.
Myślisz że mogłabym tyle czasu chorować na boreliozę? Nie miałam nigdy kleszcza. Co do tego leku to w ARTHRON COMPLEX też jest glukozamina, biorę od 2 miesięcy ale na razie poprawy nie ma. Może nie podnosiłam 10 lat ciężarów ale wychowałam się na chlebie z margaryną (nie mieliśmy ani obiadów ani owoców czy warzyw) i wykonywałam wszystkie możliwe prace domowe i ogródkowe a od 17-go roku pracowałam w sklepie sporzywczym, moja reumatolog powiedziała że czasem jest tak że w dzieciństwie czegoś zabraknie i stawy źle się rozwijają i może dotyczyć to wszystkich stawów. Może rzeczywiście udam się do innego ortopedy ale w takim wypadku potrzebuje nowe skierowanie prawda?
Tak potrzeba niestety. Ten lek za bardzo Ci nie pomoże. Jak Cię stać to kup suplement diety o nazwie Cissus, niestety jest on obecnie do kupienia wyłącznie w sklepach internetowych lub Allegro. Na pewno odczujesz różnicę, z tym że nie wierzę że ból nie ma podłoża chorobowego.