Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
W czerwcu 2008 roku mialem wypadek na motorze, zerwala mi sie linka od sprzegla szarpnelo mi bark i zostal on wyrwany z obreczy barkowej, udalem sie od razu do szpitala bo nie moglem ruszyc reka ... Jedank mialem pecha bo lekarze strajkowali i nikt nie chcial mnie przyjac... Pojechalem wiec do masazystki tzw "BABKI" i mnie nastawila , mialem zdjecie bo USG mi zrobili i powiedzaila ze nic nie jest zalmane tylko bark wybiegl i 2 dyski piersiowe nastwailia i reka wrocila do ruchu... jezdzilem do niej 1 miesiac co 3 dni na masaze barku i bylo coraz lepiej az do pewnego momentu kiedy juz powiedzaila ze jest wszytko w porzadku i moge wrocic do gry w siatkowke... ale kieyd tylko chcialem sciac albo mocneij uderzyc pilke w recznej to doznawalem bolu miesni tak jak bym mial za krotki miesien i mi sie nadrywal ciagle... Bylem u ortopedy i skierowal mnie na fizykoterapie... czy mial kto skiedys podobny przypadek i czy jest sens po roku czasu fizykoterpaia ,,. no ale tylko to mi pozostalo... jak np na silce wyciskam jest wszytko ok bol jest wtedy kiedy cos szybjko robie ta reka;/ prosze o odpowiedzi....
lepiej późno niż wcale, dziwię się dlaczego ta masażystka od razu nie poleciła udać się na fizyko plus rehabilitację ruchową, pewnie bała się że straci dobrego klienta.....
Kurde teraz to mam wyrzuty sumienia ze od razu jak np po 2 miesiacach nic sie nie polepszylo to nie poszedlem do ortopedy ... ale caly czas mialem nadzieje ze zcasem to sie zatrze a tu jak bylo tak jest i moj ruch prawa reka a dokladnie prawym barkiem jest ograniczony...
teraz pozostaje tylko udać się do poradni rehabilitacyjnej, lam lekarz rehabilitant da skierowanie na fizykoterapię i ćwiczenia ruchowe, po tym już powinno być lepiej.