Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GastrologGastrologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu pokarmowego, w szczególności żołądka, wątroby i trzustki, a także przełyku i dróg żółciowych takimi jak wrzody żołądka, choroba refluksowa przełyku, zespół jelita drażliwego, kamica pęcherzyka żółciowego, zapaleń wątroby i trzustki oraz nowotworów w obrębie jamy brzusznej.
Regulamin działu
W dziale „Gastrolog” znajdziesz porady i informacje na temat czynności układu pokarmowego oraz chorób związanych z zaburzeniem jego funkcjonowania. To tu dotrzesz do opinii innych osób na temat sposobu diagnozy oraz późniejszego leczenia dolegliwości pojawiających się w obrębie: przełyku, żołądka, jelit, odbytu, dróg żółciowych czy też wątroby i trzustki. Jeżeli szukasz porad na temat takich schorzeń jak: zespół jelita drażliwego, choroby refluksowej przełyku czy też zapalenia trzustki oraz wątroby, wejdź do tego działu. Ciekawych informacji na temat wrzodów żołądka – choroby na którą cierpi coraz większy odsetek naszego społeczeństwa – dostarczy Ci aktywny udział w dyskusjach podejmowanych przez użytkowników tego forum medycznego. Warto już dziś skorzystać z okazji i przedstawić swoje doświadczenie w obszarze nowotworów w obrębie jamy brzusznej. Dowiedz się czegoś więcej na temat schorzenia gastrologicznego, na które cierpisz Ty lub Twoi bliscy. Spróbuj sobie pomóc.
Witam! Od ponad roku mam bardzo krępujący problem-nie mogę utrzymać gazów.Co gorsza niekiedy nawet nie wiem że one ze mnie uchodzą bo tego po prostu nie czuję.Zdradza to dopiero brzydki zapach.Taki stan utrzymuje sie u mnie przez cały czas.Od czasu kiedy to się zaczęło nie miałem wzdęć ani bóli brzucha,nie potrafię głośno puścić bąka.Próbowałem zmieniać dietę ale to nie pomogło. Leki typu Duspatalin,Lacidofil,Debridat także nie pomogły.Czy można się w jakiś sposób pozbyć tych dolegliwości???Błagam pomóżcie!!!!!!Z tym po prostu nie da się żyć!!!!!!!
Ostatnio edytowano 2007-12-17, 20:15 przez Janek, łącznie edytowano 1 raz