Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Witam od pewnego czasu lecze sie na depresje biore leki deprexolet i bardzo mnie bola oczy czy to jest od tych tableket poprostu nie moge na swiatlo patrzec razi mnie wszystko jadacy samochod wieczorem i na dodatek od tego mi sie kreci w glowie a nosze okulary moze sa juz nie dobre mam cale czerwone oczy popuchniete i caly czas przymrozone bo mnie razi wszystko jelsi cos wiecie pomozcie prosze z gory dziekuje
Moze byc to efekt uboczny tego leku, jesli masz zaczerwienione oczy sprobuj zastosowac sztuczne lzy, moze rogowka sie wysusza i to powoduje bol i zarazem swiatlowstret. Badanie okulistyczne tez by sie przydalo zeby wykluczyc stany zapalne i problemy z cisnieniem srodgalkowym(niekotre psychoaktywne leki powoduja jego wzrost). Pozdrawiam K