Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Witam,mam 18 lat i chciałabym się poradzic pod jakim kierunkiem powinnam zrobic sobie badania gdyż nadmiernie poce się pod pachami zaczeło to się jak miałam mniej więcej 13 lat,mam dużo rozstępów i ciągły stan podgorączkowy.Może ktoś mi coś poradzi o co bardzo proszę ;) Z góry dziękuję;))
djfafa ja też mam takie sam problem z tym nadmiernym poceniem - mój problem jest opisanym w moim poscie < pocenie i to nadmierne> jakie to jest to badanie co pisałeś sorry Pan na czym polega i gdzie się robi to i czy jest drogie???
Ale bez Panów proszę :) Badanie TSH kosztuje około 20 złotych i jest to badanie pokazujące jak pracuje tarczyca, poleciłem je ponieważ nadmierna potliwość to bardzo często objaw chorej tarczycy. lola robi się wolne hormony czyli z literką t. ale mozesz zacząć od zbadania samego tsh.
jejku to ja moge mieć problemy z tarczyca bo się ciągle pocę i to ostro jejku a to mozna leczyc czy coś????
to jest normalne ze mam okres 0d 1 gm a teraz jestem w zdałam do 1 L0 i nadal sa nie regularne czasem co 2 miesiące je mam i trawaja 1 tyg??? moze jestem na coś chora???
Nie panikuj! Nie stawiaj sobie takiej diagnozy bo od tego jest lekarz ,poprostu zrób badania ja tak samo musze je zrobic chociażby dlatego,że mam ciągle stan podgorączkowy a pocic zaczęłam się w wieku 13 lat więc nie wiem czy to zasługa dojrzewania...?ale do takiego stopnia ze mam tak bluzke pod pachami zawsze upoconą? Nie wiem juz co o tym myślec...
Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, ze może to być problem natury hormonalnej. Możesz mieć zaburzona gospodarkę hormonalna organizmu - czasami zdarza się, ze młode dziewczyny, w wieku dorastania miewają właśnie takie dolegliwości i okazuje się, że jest to problem z hormonami.