Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Ubieram się tak żeby nie było widac a jak mam cos na czym bardziej widac plamy to sie stresuje ze one są i robią się jeszcze większe a ty?Staram się nie myślec o tym pocie ale w szkole się tak nie da bo przebywam wśrod tylu ludzi a jeszcze stres związany ze szkoła do tego dochodzi.Używałam kiedys antidralu ale po miesiącu przestał działac a etiaxil niebieski wcale nie działał więc lipa;/
Lola u mnie to jest masakra z tym poceniem u mnie to się zacze ło w 3 gm ale przedtem tego nie miałam :(:( ja zakładam ciemne koszulki , nigdy nie zakładam szarego bo bardzo widać te plamy chociaż bardzo lubie ten kolor. nawet jak mam grube bluzy zimowe no wiesz takie co nisi się do szkoły zimą to czasem prezchodzi przez bluze i to jest koszmar , i dlatego wkładam chusteczki higieniczne pod pachamii i są normalnie mokre... ty tez tak masz???
Tak dokładnie mam to samo poprostu leje się spod pach wiem coś o tym inni tak nie mają a my niestety...Musze wkońcu namówic mame i zrobic to tsh bo mam tez ciągle stan podgorączkowy i to bedzie pretekstem zeby zrobic to badanie.
ja tez nie mierze codziennie temperatury bo wiem ze mam ten stan podgorączkowy od kilku lat i kiedyś miałam przez jakis czas taka faze ze czesto mierzyłam a teraz to bardzo sporadycznie a i tak za kazdym razem kiedy zmierze to mam stan podgorączkowy.Kiedys byłam u lekarza i przy okazji sie o zapytałam o ten stan podgorączkowy i ona zapytała o jakies inne objawy to powiedziałam ze nie mam bo sie wstydziłam powiedziec o tym nadmiernym poceniu a ona powiedziała ze to nieszkodzi ze mam taka temperature.
Przepraszam , że się wtrące , ale jak wygląda sprawa z poceniem się u facetów? Mam 19 lat , ważę 105 kg , mam 191 cm wzrostu. Pocę się pod pachami chociaz nie tak jak opisują to dziewczyny jednak to jest trochę uciążliwe. Nie jestem zmęczony , ani nic a pachy mam mokre.
Od czego to może zależeć? Słyszałem w radio o tabletkach regulujących pocenie się. Czy one by podziałały?
Te tabletki to perpsiblock czy jakos tak tez o nich słyszałam zmniejszaja one pocenie na całej powierzchni ciała nie wiem czy dobre nie stosowałam ich.Nie wiem może to nasze pocenie jest skutkiem dojrzewania? ale dotykałoby to wtedy wiekszosc nastolatków a nie tylko niektórych.
ja bardzo sie pocę. do tego stopnia że spadam z sandałów a z rąk mi kapie gdy potrzymam chwile w górze. kupiłam etiaxil i... nic. użyłam go dopiero 4 razy ale miałam nadzieje że zadziała już po drugim. zapłaciłam za niego ponad 60zł. sądze że taka cena zobowiązuje.
już teraz nie pamietam ile on kosztowal. ja oprócz tego że się poce to do tego wszystkiego mam luszczącą sie skóre na twarzy. jakoś sobie z tym radze ale gdy zaczęłam używać ten perspiblock to nie dawałam rady nawet kremy tłuste mi nie pomagały. wole sie pocic niz sie sypac. i jeszcze jedno strasznie duzo sikałam.