Fajnie... Też kiedyś będę miała domek parterowy tylko te robaki... Nikt sobie mnie nie wyobraża na wsi ale przecież tam też da się je wytępić nie trzeba z nimi mieszkać, jest ich więcej ale i więcej korzyści z przebywania tam. Najgorsze są pająki...
Oj masz racje pajaki to ochydztwo.. ja nawet latem boje sie spac przy uchylonum oknie... kupilam sobie takie kratki prosokatne.. i pajakow nie ma.. ciekawe na jak dlugo.. a mucha jak wleci to pada po kilku godzinach i tylko slysze przeczenie na podlodze.. potem mucha zdycha
No chyba jest... ja ta kratke kupuje na targu u goscia co ma rozne specyfiki na robaczki kwiatowe itp.. kratka jest prostokatna i ma wzor jak plaster miodu a w srodku jest taki wklad ktory lekko pachnie i ten zapach ponoc zabija nieproszonych gosci.. kosztuje ok.15 zl.. na komary tez dziala.. ja to kupuje ze wzgledu na pajaki.. czasem sie zdazy ze jakiegos znajde.. oczywiscie chodzi mi o te grube czarne, bo te wyscigowe mnie nie przerazaja..
Jak już mówimy o mrówkach, to wiecie może co to są za mrówki, które mają zielone paski na odwłoku?? Nawiedziły mnie takie nie wiadomo skąd są (nie mogę znaleźć żadnego źródła), a w nocy gryzą :-/
Może to nie mrówki jak gryzą i mają paski?ja takowych nie spotkalam. Tylko faraonki i zwykłe. A te zwykłe nie gryzą ale są upierdliwe.Po bloku normalnie wchodzą i ścieżkami mi po kuchni albo pokoju naokolo dywanu(po dywanie nie przejdą)szkolone cholera. Zawsze jak się ciepło robi to są dziwne ale w tym roku ich nie było. I zawsze mnie dziwiło dlaczego do mnie wchodzą tyle mieszkań po drodze a one po bloku,wężykiem na 4 piętro do mnie akurat.
Z tym zdjęciem będzie kłopot bo udało się złapać na razie tylko 2 :-/ Może to faraonki tylko jakieś zmutowane czy coś ;-) w takim razie. Tylko skąd to dziadostwo w domku jednorodzinnym hmm no nic w sumie pozostaje spróbować tej płytki faktycznie jest na wiele robali to może zadziała. Dzięki