Zależy od kobiety. :-) Przekonaj się sama. W czasie pewnej niepłodności po owulacji jakość śluzu się pogarsza: jest gęsty, lepki, biały, kremowy, daje odczucie wilgotności albo zupełnie zanika i masz odczucie "sucho". Tak jest aż do okresu. W tym czasie zajście w ciążę jest niemożliwe.
Czasem, z powodu odpowiedniego stosunku naturalnych hormonów pod koniec cyklu, po kilku dniach wilgotności lub suchości śluz pojawia się ponownie lub jego jakość poprawia się: robi się bardziej przejrzysty i rozciągliwy na 1-2 dni. Po 1-2 dniach pojawia się okres. Tak jest u mnie dość często. Poprawa jakości śluzu pod koniec cyklu nie występuje u wszystkich kobiet. To po prostu trzeba samemu sprawdzić.
dzęki WIELKIE,takie niby wydawałoby się logiczne a jednak jak zauważyłam takie pytania pojawiają sie często.Dobrze że są osoby które dają konkretne i jasne odpowiedzi:)
Dziewczyny:)jeśli już jest mowa o śluzie, to powiedzcie mi jaki jest śluz w pierwszych 3tyg.ciąży. Bo mój jest taki jak przed @,ale samej @brak,a dwa testy pokazały dwie krechy:)
Nie ma śluzu, który jest charakterystyczny dla ciąży. Zazwyczaj jest gorszej jakości. Skoro masz 2 kreski, to znaczy że dziecko już się rozwija, niezależnie od jakości śluzu. :-)
Mojego śluzu jest b.dużo,jest bezzapachowy i lepki,i czuję dziwne ciągnięcie w dole brzucha jak przed nadchodzącą @. Czy tak jest zawsze w pierwszych tygodniach ciąży. I jeżeli jestem w ciąży to ile ma już moja fasolka,skoro ostatnią miesiączkę miałam 15.07 przy cyklach 30-dniowych:)