Moda na przedłużenie jednocześnie obu nóg metodą ilizarowa
Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Bardzo wiele ostatnio czytałem na ten temat i zafascynowało mnie to ;P Otuż Rosjanie i Chińczycy podobno przedłuzają sobie obie nogi na raz metodą ilizarowa . Na pewno robią to prywatnie i zaciekawiło mnie za ile kasy w polsce można było by przeprowadzić taki zabieg, a po drógie o ile cm. Podobno w Warszwie przedłużają nogi po 30 cm a w Lublinie po 40. Zatem przyjmuje ze mając sporo gotówki można by było np. przedłużyć sobie obie nogi w Wawie albo Lublinie dajmy na to o 22 cm - kości udowe po 10 cm a piszczele po 12 cm . Czy to prawda, i jeśli tak to ile kasy trzeba by było na to wydać czy można by było zrobić to jednocześnie i ile czasu by to zajęło (wiem że skoro 12 cm to najdłuższa odległość, to samo rozkręcanie powinno zająć 4 miesiące ale do tego dochodzi jeszcze zrośnięcie i rehabilitacja) Z góry dzięki INFO :D PS: Nie zwariowałem , wiem że to troche bolesne ale gotów jestem podjąć to ryzyko, mam 185 cm wzrostu i wciąż rosnę więc nie chcę robić tego ze względu na mój wzrost tylko po prostu po to by wydłużyć sobie nogi ;)