Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Zbyt mało powiedziane"spóźnia mi się trzy dni":)Moze to być wpływ leków jeśli je zażywałaś moze masz nieregularne miesiaczki moze to ciąża ale za mało powiedziałaś aby można Ci cokolwiek powiedzieć.
3 dni sa uznawane za normę jeszcze. organizm to nie maszyna i masa czynników moze wpływać na lekkie przesunięcia. Stres, upal, podróż, zle odzywianie, zmeczenie, niewyspanie itp. mi sie kiedys i po 2-3 tyg spoznial ale lekarz nie widzial w tym nic zlego i mowil ze trzeba byc cierpliwymi dac dla organizmu czas na unormowanie sie szczegolnie jak jest stres itp to trzeba sie liczyc z zaburzeniami,
Nieee w ciąży na pewno być nie mogę. :-) Czy to może być po cyklonaminie dostałam ją w tamtym miesiącu ,żeby się nie wykrwawić. Ale skoro to normalne to nie będę się przejmować. Dzięki za odpowiedzi... :-)
absolutnie nie masz sie czym martwic opoznienie przy miesiaczce to normalna sprawa moze na to miec wplyw praktycznie wszystko wiec nie przejmuj sie tym bo jesli bedziesz o tym myslec i sie stresowac to tym bardziej mozesz przedluzyc okres oczekiwania, najlepiej sie zrelaksuj i wez ciepla kapiel to czasami pomaga pozdrawiam