Zmień dietę, to po pierwsze. Po drugie - zafunduj swoim paznokciom i dłoniom jakiś zabieg nawilżający i wzmacniający. Znasz salon La Madame w Warszawie? Tam możesz zrobic sobie teraz manicure + maseczka + nawilżanie za niecałe 50 złotych (tylko kup vouchera na stronie fastdeal). Nie widzę inne możliwości. Dieta + zabieg pielęgnacyjny, i to na tyle!
Ja też stosowałam olejek rycynowy i kąpiel w nim i do tego skrzyp i teraz już od dawna nie mam problemu z paznokciami. A Ty może spróbuj też tego :) a jak nie to nie wiem, ostatnio i w pracy i jadąc do domu busem słyszę w radiu o belissie, może to? Też chyba ma skrzyp i jest na poprawe stanu paznokci i włosów, ale to musiałabyś poczytać w necie. W każdym razie tyle zapamiętałam :)
Czytałam ostatnio interesujący artykuł na ten temat, na łamliwe paznokcie polecają japoński manicure. Dla zainteresowanych podaję tą stronę w w w . uroda. com /artykuly/manicure-japonski-czyli-p-shine-blyszczec (usunąć spacje) Pozdrawiam :)
można stosować oczywiście różne tzw domowe sposoby, które MOIM zdaniem i tak na nic się nie przydadzą ... Sama przez długi czas borykałam się z problemem łamliwych, zniszczonych i słabych paznokci i robiłam naprawdę wiele aby poprawić ich kondycję ale niestety nic z tzw. świetnych domowych sposobów nie pomagało . Ale ostatnio byłam na takim zabiegu manicure japoński i dopiero to przyniosło pożądany efekt, polecam gorąco ten zabieg i dołanczam linka do artykułu na ten temat , usunąć 3 spację http://w ww. uroda.com/art ykuly/manicure-japonski-czyli-p-shine-blyszczec
podpisuje się pod tym co dziewczyny nade mną pisaly, też polecam manicure japoński. robiłam sobie już 2 razy w spa ce-ce i jestem mega zadowolona, paznokcie są ślicznie wygładzone i tak naturalnie wyglądają. Ja nie przepadam za tipsami czy kolorowymi paznokciami wiec dla mnie to jest strzal w dzisiatke ;)