![]() |
![]() |

Paulka91 napisał(a):witam . pisze poniewaz chcialabym aby pomogl mi ktos z podobnym problemem. mam 19 lat i luszczyce na glowie. moja mama ma na calym ciele wiec boje sie ze tez moge miec. moja skora glowy nie wyglada najlepiej swedzi sypia sie biale luski na dodatek mam czarny kolor wlosow. moje wlosy sa oslabione coraz wiecej ich wypada.
Paulka91 napisał(a):bardzo dziekuje za rade! mam jeszcze jedno pytanko czy te masci sa tluste? bo zazwyczaj jak jakies stosowalam to nie moglam domyc wlosow i mialy bardzo nieprzyjemny zapach:( ( wlosy przed i po umyciu jak i masci)
beata5101964 napisał(a):ale najpierw z głowy należy pozbyć się tych okropnych i uciążliwych łusek dlatego w aptece bez recepty mozna kupic taka białą emulsje która ma na celu żeby te łuski Tobie odpadły

Ora napisał(a):beata5101964 napisał(a):ale najpierw z głowy należy pozbyć się tych okropnych i uciążliwych łusek dlatego w aptece bez recepty mozna kupic taka białą emulsje która ma na celu żeby te łuski Tobie odpadły
Wydaje mi sie ,że chodziło Ci o SQUAMAX
Faktycznie bardzo dobrze usuwa łuskę,po kilku dniach mozna już stosować np. Elokom.Tak jest w moim przypadku.Ja jednak radziłabym odwiedzić dermatologa,dobrałby odpowiednie leki.Łuszczyca to choroba przewlekła i wymaga kontrolowania,chociażby co jakiś czas.
Ora napisał(a):Ja przyjmowałam Elocom na głowę w płynie.Miałam jeszcze jakiś czas temu Elocom w kremie,ale to już na inną część ciała.Na mnie działa rewelacyjnie od prawie roku nie mam nawrotu łuszczycy na skórze głowy:))