Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Od kilku lat mam pewien problem. Nie wiem czy to jest łupież czy łuszczenie skóry czy jakaś grzybica bo to dziwnie wygląda. Byłem kiedyś u dermatologa, przepisał mi jakiś specyfik który szczerze mówiąc nie bardzo działa. Stosowałem już różne specyfiki i szampony i szczerze mówiąc nic nie pomaga, albo pomaga ale na bardzo krótko co mi jest nie na rękę. Prosiłbym bardzo o jakąś pomoc!
żeby ci pomóc to musisz jeszcze raz zgłosić się do dermatologa bo jeśli to łupież to po co ci leki p/gzybicze? a jeśli grzybica czy łuszczyca to trzeba dobrać odpowiednie preparaty. Idź do lekarza i poinformuj go o tym, i powiedz że już długi czas masz z tym problem, i że środki które dostałeś wcześniej nie zdały egzaminu. Pozdrawiam :)