Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Witam , mam problem z łupierzem na głowie , jak bym nieumyl głowy wieczorem rano zawsze pada śnieg :D ... myłem tym Headsholdersem i Clearem i dalej taki sam efekt - czytalem na internecie ze trzeba myc zimna woda noto sprobowałem ale to samo , pomyslalem sobie daltego ze bardzo dokladnie susze włosy - wiec wytarłem recznikiem i pozostawilem lekko wilgotne , no ale niestety rano znowu sypało sie strasznie ;/ nie wiem juz jak sobie z tym radzić aa bardzo mi to przeszkadza poniewaz w szkole to zauwazaja i mnie troche denerwuja ;> Czekam na odp
Jony te wszystkie reklamowane szampony guzik dają...a jak pomagą to tylko na chwilke i powraca. Próbowałeś może Nizoral???jest leczniczy i można kupić na sztuki(saszetki)w aptece jedna coś koło 3 zł przynajmniej u nas. Jest bardzo dobry ale wiadomo by było efekty nalezy stosować minimum 2 tygodnie ale uwazam,że warto.
Kempa69 napisał(a):Ja stosuję "head & shoulders" raz/dwa razy w tygodniu i jak miałem problemy z łupieżem, to teraz znikły. Zazwyczaj korzystam z rodzaju orzeźwiającego.
Moj mąż podobnie jak Ty :) Jednak jak widac nie każdemu pomaga....