Witam ! Ja znam Imovane - bardzo dobry lek na problemy z zasypianiem. Stosowałam jakiś czas temu - mnie wystarczyła połowa tabletki. Tę tabletkę należy wziąć i od razu do łóżka bo reakcja bardzo szybka. Rano nie ma reakcji "ogłupienia". Pozdrawiam.
początki zawsze są trudne ale by móc wiedziec czy lek dobrze jest dobrany potrzeba go brac chociaz ktorys tydzien(mam na mysli leki antydepresyjne),natomiast co do afobamu to kolezanka ma racje to uzalezniacz tak jak lexotan,hydroxyzyna,relanium itp.I bierzesz go tylko wtedy gdy zajdzie taka konieczność a nie na okrąglo
Mi osobiście ten zestaw nie do końca się podoba. Jeśli mogę się zapytać w jakich porach dnia przyjmuje Pani te leki? Przepisywał je jeden lekarz? Co do możliwych działań niepożądanych to jest ich dużo. Citronil to lek p/depresyjny nowej generacji i tak jak wspomniała przedmówczyni lek pełnie działania uzyskuje dopiero po kilku tygodniach stosowania. Mniej mi odpowiada kombinacja łącznego stosowania Afobamu i Imovane. Oba leki mają spory potencjał uzależniający. Co do tego pierwszego to jeśli wywołuje u Pani tak nasilone działanie depresyjne na ośrodkowy układ nerwowy to rozważyłbym zmniejszenie dawki. Lek ten ma działanie uspokajające i również mocno przeciwlękowe. Imovane stosowane jest jako lek nasenny, po podaniu organizm szybko go wydala, co jest jego niewątpliwą zaletą. Jednak oba te leki działają na bardzo podobnym mechanizmie co w mojej ocenie nie jest zbyt korzystne.