Moja matka jest chora na schizofrenie od kilku lat.Leczenie farmakologiczne i wsparcie rodziny przez prawie 5 lat dawalo owoce. Lekarz zmienil lekarstwa i nastapil nawrot .Czy zmina lekarstw az tak powoduje szybko powrot choroby?
tak to jest możliwe moja mama jest chora na tą chorobe i lekarz w jej przypadku zmienił tabletki ze względu na uszkodzenie watroby (spowodowane dłogoletnim braniem tabletek) na takie mniej niszczace niestety kazda zmiana tabletek moze powodowac pogorszenie stanu chorego. I u mojej mamy tak własnie sie stało. Kazdy ma inna podatnosc organizmu na rozne substancje i jedna osoba moze czuc sie dobrze po jakichs tabletkach a u innej moze sie pogorszyc stan. Po za tym z tego co wiem stosowanie jednych tabletek przez długi czas silnie uzaleznia a szczególnie te które były stostowane jeszcze pare lat temu. Teraz jest duzo wiekszy wybór tabletek i lekarz powinien dobrać najodpowiedniejsze dla pacjenta indywidualnie. Zbyt czesta zmiana tabletek tez nie jest dobra. Kazda zmiana szkodzi pacjentowi.