![]() |
![]() |

olka6525 napisał(a):Z miesiączką najczęściej. Głównie o nią się rozchodzi.

Kasieniek84 napisał(a):Myślę że każdy lek przeciwbólowy ma działanie przecibólowe i jest na nich napisane że na bóle miesiączkowe, jednak na każdego działa tak naprawdę co innego i trzeba że tak powiem przetestować.
Ogólnie to polecam ciepłe okłady na podbrzusze i lekkie ćwiczenia bądź spokojny spacer. ALe wszelkie sposoby "domowe" także na każdego działają inaczej. Ból w sumie musi być i nie jest to nic złego i o ile da się z nim normalnie funkcjonować i nie przeszkadza zbyt mocno można przeczekać. Jeśli jednak paralizuje Twóje życie w tych dniach to warto przyjmować. Sprobój może Apap czy ibuprom

malutka40 napisał(a):Kasieniek84 napisał(a):Myślę że każdy lek przeciwbólowy ma działanie przecibólowe i jest na nich napisane że na bóle miesiączkowe, jednak na każdego działa tak naprawdę co innego i trzeba że tak powiem przetestować.
Ogólnie to polecam ciepłe okłady na podbrzusze i lekkie ćwiczenia bądź spokojny spacer. ALe wszelkie sposoby "domowe" także na każdego działają inaczej. Ból w sumie musi być i nie jest to nic złego i o ile da się z nim normalnie funkcjonować i nie przeszkadza zbyt mocno można przeczekać. Jeśli jednak paralizuje Twóje życie w tych dniach to warto przyjmować. Sprobój może Apap czy ibuprom
Jak ja robiłam sobie ciepłe okłady to dostałam krwotoku,lekarz powiedział że takich rzeczy się nie robi podczas miesiączki,więc nie polecam......ja biorę vegantalgin H...jedna albo 2....zalezy od bólu.......kiedys brałam 2 ketonale forte,ale nie bierz ze mnie przykładu bo wiem że robiłam źle,i zaraz mnie tu djfafa zlinczuje,że takie rzeczy wypisuje,ale moje bóle nie nadają się na normalne funkcjonowanie w te dni.......pozdrawiam

tenia53 napisał(a):Witam, mnie na bardzo silne bóle miesiączkowe ( w pierwszym dniu) jedynie i bardzo skutecznie pomagał Piroksykam - lek z grupy niesteroidowych p-zapalnych. Lek jest dostępny tylko na receptę (ale to chyba nie jest problem). jest to dosyć silny środek , ale mnie wystarczyła jedna tabletka na m-c ,inne leki niestety nie znosiły tego bólu. Poproś lekarza może Tobie również pomoże. Pozdrawiam.