Witam, mam problem z klatką piersiową, mianowicie od czasu do czasu podczas schylania lub głębszego oddychania czuje ucisk. Byłem u lekarza, zalecił mi specjalne ćwiczenia, problem w tym że klatka przestanie mnie boleć dopiero po nastu miesiącach intensywnej terapii. W międzyczasie lekarz przepisał mi środek przeciwbólowy w sprayu (KetoSpray Forte).
Nie mogę jednak powiedzieć aby pomógł mi on uśmierzyć ból. Postanowiłem więc sam sobie znaleźć coś co mi pomoże. I tu rodzi się moje pytanie :
Których tabletek przeciwbólowych unikać? Jako że jestem tzw. "lekomanem" chciałbym uniknąć tabletek które powodują poważniejsze skutki uboczne podczas przedawkowania, jak i również tych od których mógłbym się uzależnić. Oczywiście w grę wchodzą tylko te które mógłbym kupić bez recepty. Oczywiście byłbym wdzięczny za polecenie również tych które są sprawdzone i są godne uwagi, lecz bardziej zależy mi na tych których powinienem unikać a potem będę "testować" na sobie te dobre. Dodam jeszcze że mam 18lat chociaż nie wiem czy wiek ma tutaj coś do rzeczy.
Pozdrawiam.